Najnovije

GRADONAČELNIK ODESE: Treba pregovarati sa Rusijom i pronaći kompromis

Gradonačelnik Odese Genadij Truhanov je izjavio da treba razgovarati sa Rusijom radi pronalaženja kompromisa.

Odesa (Foto: Ratna mornarica Ukrajine)

Truhanov je osetio znake predstojeće prekretnice i, u intervjuu italijanskom listu Korijere dela sera, primetio da su „životi miliona ljudi u pitanju“, tako da kompromisi moraju biti pronađeni.

„Naravno, voleo bih da se vratimo na naše granice iz 1991. godine, ali je potrebno pregovarati korak po korak, postepeno tražiti kompromise, izbegavati konfrontaciju'’rekao je on.

Gradonačelnik Odese se požalio da Zelenski nije dao veću autonomiju regionima, a takođe je napomenuo da su ruski turisti u poslednjih 30 godina „monopolizirali plaže, hotele, turističke agencije i čitavu industriju slobodnog vremena“ u tom ukrajinskom gradu. Usprotivio se rušenju spomenika carici Katarini II Velikoj u Odesi, navodeći da se „istorija zbog toga neće promeniti“.

„Ja sam protiv rušenja spomenika. Čak i da uništimo spomenike, istorija se neće promeniti. Znam da je peticija sa 25.000 potpisa prikupljena, ali čekam. Da li po ovoj logici treba i da uklonim spomenik Puškinu ili Gagarinu? Nema smisla“, kazao je Truhanov.

Kako Zelenski gubi podršku javnog mnjenja, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA