Najnovije

DONETA ODLUKA: Određen datum referenduma o prisajedinjenju Rusiji u DNR i LNR

Glasanje u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici o pitanju prisajedinjenja Rusiji biće održano od 23. do 27. septembra, saopštili su vlada LNR i predsednik DNR Denis Pušilin.

Donbas (Foto: Doneckoe agentstžo novosteй)

Javna veća LNR i DNR izašla su sa inicijativom da se odmah organizuje glasanje o ulasku republika Donbasa u sastav Rusije. Sa takvim zahtevom obratili su se predsednicima republika Leonidu Pasečniku i Denisu Pušilinu.

Naglašeno je da bi takva odluka obezbedila teritorije i vratila istorijsku pravdu. Ovo je neophodno u kontekstu stalnih terorističkih akata režima u Kijevu i zemalja NATO-a koje snabdevaju oružjem za ubijanje civila, rečeno je u odluci.

Lider DNR Denis Pušilin je zatražio od Vladimira Putina da što pre razmotri pitanje prisajedinjenja republike Rusiji.

„Molim vas da što pre razmotrite pitanje prisajedinjenja Donjecke Narodne Republike Ruskoj Federaciji u slučaju pozitivne odluke nakon referenduma, u šta ne sumnjamo“, navodi se u poruci na njegovom Telegram kanalu.

Prema rečima Pušilina, „mnogostradalni narod Donbasa zaslužio je da bude deo velike zemlje, koju su uvek smatrali svojom domovinom“.

Sredinom februara, lideri Luganske i Donjecke Narodne Republike zatražili su od Rusije da prizna njihov suverenitet. Ruski predsednik Vladimir Putin je 21. februara potpisao ukaze o priznanju DNR i LNR. Nezavisnost republika Donbasa priznale su i Južna Osetija, Abhazija, Sirija i Severna Koreja.

O stanju na frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA