Najnovije

AMERIČKI OFICIR: Scenario prema kojem Kijev pobeđuje u ratu ne postoji

Ne postoji scenario za pobedu Kijeva u ukrajinskom sukobu, pošto Oružane snage Ukrajine nisu u stanju da izdrže rusku vojsku zbog nedostatka neophodnih vojnih resursa, piše američki potpukovnik u penziji Danijel Dejvis u članku za 19FortyFive.

Ukrajina (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

Bivši vojni oficir je izneo nekoliko opcija za razvoj događaja 2023. godine, ali ni u jednoj od njih, po njegovom mišljenju, Ukrajina neće ostvariti pobedu.

"Ne postoji scenario koji bi predvideo pobedu ukrajinske vojske. Vojna realnost je da Oružane snage Ukrajine nisu opremljene neophodnim sredstvima za izvođenje velike ofanzivne operacije dovoljne snage da primoraju stotine hiljada ruskih vojnika da odu iz Ukrajine“, navodi se u članku.

On je naglasio da je glavni prioritet SAD da izbegnu uključivanje u sukob kao direktan učesnik, ma kako se situacija razvijala.

„Američka vojska ne bi trebalo da bude uvučena u veliki rat osim ako ne postoji direktna ili neposredna pretnja našoj nacionalnoj bezbednosti ili bezbednosti nekog ugovornog saveznika. Samo ako Kongres to zvanično odobri ili objavi rat. Dozvola da se naša vojska angažuje u ratu protiv Rusije kada ne napadnemo direktno će poremetiti prvo uporište dobre spoljne politike i ugroziti drugo i treće: naše oružane snage će biti oslabljene u svakom ratu kao rezultat borbenih gubitaka, a naša ekonomija će biti ozbiljno ugrožena“, napisao je Dejvis.

Sve dok SAD ne dozvole da budu uvučene u direktan sukob sa Moskvom, američka nacionalna i ekonomska bezbednost biće očuvana bez obzira na to kako se na kraju odvijaju događaji u Ukrajini, zaključio je on.

Od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, SAD i njeni saveznici su Oružanim snagama Ukrajine isporučili vojnu opremu vrednu milijarde dolara. Moskva je više puta napomenula da Zapad nastoji da produži sukob. Kako naglašavaju u Ministarstvu odbrane Rusije, skladišta sa stranom municijom postaće legitimne mete ruske vojske.

Zašto Rusija ne koristi diverzante u ratu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA