Najnovije

GRUZIJA OKRENULA LEĐA UKRAJINI: Ne žele da im pruže pomoć

Gruzija neće pružati vojnu pomoć Ukrajini, jer ne želi da bude uključena u sukob, saopštila je novinarima zamenica premijera, ministarka kulture, sporta i omladine Teja Culukiani.

Gruzija (Foto: RIA Novosti)

„Gruzinske vlasti neće dozvoliti da se gruzijska država umeša u vojni sukob, stoga, naravno, nećemo moći da pružimo vojnu pomoć jednoj od strana u sukobu (Ukrajini). Tim pre, koliko znam, radi se o predaji naoružanja koje smo mi kupili“, rekao je Culukiani.

Zamenica premijera je dodala da je Gruzija preživela mnogo oružanih sukoba i da je dužnost vlasti da spreče da se to više ponovi, prenosi Tanjug.

Ukrajinski list "Evropska pravda" objavila je prošle nedelje članak otpravnika poslova Ukrajine u Gruziji Andreja Kasjanova u kojem je rekao da je Kijev tražio od Tbilisija da vrati komplekse Buk, isporučene 2008. godine. Diplomata je rekao da je Kijev takođe tražio od Tbilisija i protivtenkovske raketne sisteme DŽavelin koje je Gruzija dobila od SAD. Prema rečima Kasjanova, Vašington je pristao i da ih Gruziji zameni novijim.

Ministarstvo odbrane Gruzije je u odgovoru navelo da republika nije dobila Buk besplatno, već ih je nabavila od Ukrajine 2007. godine pod tajnim ugovorom, vrednim više miliona dolara.

O prednosti specijalaca Ahmata nad NATO jedinicama pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA