Najnovije

DAČIĆ: Bilo bi nekorektno da Srbija sada uvede sankcije Rusiji

Bilo bi nekorektno da sada Srbija uvede sankcije Rusiji i bilo bi štetno po naše interese, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

On je podsetio da se Srbija nije pridružila sankcijama protiv Rusije, kako je rekao "zbog naših nacionalnih i državnih interesa ali i ekonomske saradnje".
Dodaje i da se naša zemlja nije pridružila sankcijama i zbog problema koje ima vezano za terirtorijalni integritet i suverenitet, vezano za Kosovo, a gde ima podršku Rusije na nekim drugim forumima.
"Bilo bi nekorektno da sada Srbija uvede sankcije Rusiji i bilo bi štetno po naše interese. Ali to ne znači da mi nećemo učiniti sve da jasno kažemo da ne podržavamo narušavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i da pomognemo koliko god možemo", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Ankari, posle razgovora sa turskim šefom diplomatije Mevlutom Čavušogluom.

Dačić je naveo da bi Srbija volela i želela da Turska bude važan faktor mira i regionalne stabilnosti u našem regionu.

„Naša je molba da Turska iskoristi svoj uticaj i kad je reč o Prištini kako bi imali konstruktivan odnos od strane Prištine kada je reč o primeni Briselskog sporazuma, kako bismo mogli uopšte da razgovaramo o nekim trajnim političkim rešenjima“, rekao je Dačić.

On je dodao da u uslovima opšte mržnje i rata u svetu mi treba da tražimo pozitivne primere međusobne saradnje.

"I Srbija i Turska žele da budu konstruktivni faktori, faktori mira i stabilnosti. Naš interes nije da budemo ni na čijoj strani. Mi se zalažemo za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereneta svake države UN", naglasio je Dačić.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA