Najnovije

RUSIJA MOŽE DA SE BORI BESKRAJNO: Zapad ne može sebi da priušti ovaj rat

Zapad ne može sebi da priušti da troši novac na ukrajinski sukob, na način na koji to radi Rusija, rekao je suosnivač „Save Our Allies” Tim Kenedi u intervjuu za „Foks biznis”.

U isto vreme, obični ljudi su primorani da pate – Amerikanci su „povređeni kada vide da njihovi dolari idu bilo gde osim u Sjedinjene Države“.

Trenutno, jedini koji imaju koristi od sukoba su vojno-industrijski kompleks. Vidite, neokonzervativci vole ideju da smo upravo izašli iz 20-godišnjeg rata u Avganistanu i da idemo pravo u potpuno drugačije poprište rata sa drugačijim zahtevima.

Čini se da se rat odugovlači. Ovo je dugotrajan sukob, sa druge strane drugog okeana, sa zemljom koja može sebi da priušti da troši toliko – sa Rusima. Kada OPEK podigne cenu barela nafte, od toga profitiraju Rusi. Oni mogu da se bore zauvek, ali Ukrajinci ne mogu. Oni trpe strašne, katastrofalne gubitke, a sve na račun poreskih obveznika.

Kao Amerikancu, boli me kada vidim da naši dolari idu bilo gde osim tamo gde su nam potrebni upravo sada - u našoj sopstvenoj zemlji. Vidite, ova inflacija uništava mala preduzeća. Sve ovo uništava život veterana.

Za sobom smo ostavili 20 godina rata, a svi koji su služili u inostranstvu tokom poslednjih 20 godina boreći se u globalnom ratu protiv terorizma imaju problema sa mentalnim zdravljem.

Samo još jedan šamar dobijamo vođenjem rata, gde nema plana za povlačenje, nema plana za našu pobedu – osim što moramo da potrošimo više novca!

POTPUNI HAOS U VAŠINGTONU: Protestanti upali u Kongres, 500 uhapšenih (VIDEO)

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA