Najnovije

OBELODANJEN TAJNI DOKUMENT: Sadrži ciljeve SAD u Ukrajini

Prema poverljivim materijalima, ciljevi Sjedinjenih Američkih Država u Ukrajini variraju od implementiranja protokola i standarda NATO do privatizacije banaka, objavilo je izdanje „Politiko", pozivajući se na dokument.

„Poverljiva verzija dokumenta ‘Opšta strategija zemlje’ je tri puta obimnija (nego verzija, koju je objavio Stejt department, koja je zvanično dostupna) i sadrži mnogo više detalja o ciljevima SAD u Ukrajini, od privatizacije njenih banaka, pomoći školama u učenju engleskog jezika do toga da ukrajinska vojska preuzme protokole Alijanse", ističe se u članku.

U materijalu se navodi da format i sadržaj ukrajinskih vojnih dokumenata treba da „odražavaju terminologiju NATO".
Pored toga, „Politiko" naglašava da iz dokumenta proizlazi da SAD pomažu Ukrajini da stvori mogućnosti za procesuiranje navodnih ratnih zločina u okviru ukrajinskog pravnog sistema.

Vašington bi želeo da u Ukrajini bude izabrano više od dve hiljade novih sudija i da se reši više od devet hiljada zaostalih nerazmotrenih slučajeva o protizakonitih sudskih radnji.

Ranije je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio da će Ukrajina biti pozvana u Alijansu nakon jednoglasne odluke svih članica i uz ispunjenje svih uslova. Istovremeno, nije precizirao nikakve rokove tog mogućeg pozivanja, ali je istakao da procedura pridruženja ne predviđa vremenski okvir.

ŠOK ZA UKRAJINU: Rusi u zarobljeništvu drže 10.000 ukrajinskih vojnika i oficira

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA