Najnovije

RUSIJA NA NOGAMA! Novi krvavi sukob samo što nije počeo?

Vojne vežbe NATO-a "Nepokolebljiv branilac 24" ukazuju da se NATO sprema za potencijalni sukob sa Rusijom, rekla je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

U pitanju su, podsetimo, najveće vojne vežbe Alijanse od Hladnog rata u kojim učestvuje oko 90.000 vojnika iz više od deset NATO zemalja i koje traju više meseci.
- Prema njihovom scenariju, aktivirajući sve instrumente, uključujući i hibridno i obično naoružanje razrađuju se koalicione akcije protiv Rusije. Moramo konstatovati da se natovci ozbiljno spremaju za 'potencijalni sukob' sa nama o čemu, uzgred, otvoreno govore visokorangirani predstavnici NATO-a - poručila je portparolka MSP-a Rusije.

Ona je tako odgovorila na saopštenje koje je 2. maja usvojio Savet NATO-a, u kojem se bez dokaza navodi kako je Rusija kriva za hibridne napade protiv članica ovog vojnog bloka. Komentarišući još jednu u nizu seriju optužbi, Zaharova je poručila da se NATO bavi onim u čemu najviše ima uspeha - dezinformacijom i širenjem antiruske histerije - kako bi opravdao do sada neviđenu militarizaciju Evrope. U tom kontekstu spomenula je i to što se i dalje kriju informacije o napadu na Severni tok.  

Tvrdnjama da je Rusija pokrenula hibridni rat protiv NATO-a Alijansa pokušava da obmane stanovništvo Evrope i Severne Amerike kako bi se skrenula pažnja javnosti sa svega onoga što radi NATO, zaključila je, te dodala: 
"NATO je bio taj koji je pokrenuo hibridni rat protiv Rusije u svim geografskim pravcima. I ne samo hibridni – u ukrajinskom sukobu natovci su aktivno uključeni u pravu vojnu konfrontaciju sa našom zemljom. Oni ne samo da finansiraju kijevski režim i snabdevaju ga oružjem, već mu dostavljaju i obaveštajne podatke nakon čega se zapadnim oružjem izvode napadi po civilima i civilnoj infrastrukturi na teritoriji Rusije".

KURTI U PROBLEMU! Francuska zatražila odlaganje prijema "Kosova" u Savet Evrope

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA