Najnovije

KINESKI ŠAMAR EU: Ne možemo od Putina tražiti da povuče vojsku iz Ukrajine

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je svoj stav o tekućem sukobu između Rusije i Ukrajine, naglasivši Rusku nezavisnost u donošenju odluka na međunarodnoj sceni.

Vang Lutong, direktor Evropskog odeljenja ministarstva, istakao je da Rusija, kao nezavisna država, donosi odluke zasnovane na nacionalnim interesima i bezbednosti.

RUSI UPALI 7,65 KILOMETRA U UPORIŠTA UKRAJINACA: Napadi su žestoki, Ukrajinci sve potvrđuju

Ovaj komentar dolazi nakon samita Kina-EU, gde je kineski lider Si Đinping u Pekingu primio predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen.

„Ponekad nam evropski političari kažu da treba da razgovaramo sa Rusijom, da razgovaramo sa predsednikom Putinom o povlačenju ruskih trupa iz Ukrajine. Ali, Rusija je veoma nezavisna država. Predsednik Putin donosi odluke na osnovu svojih nacionalnih interesa i svoje bezbednosti“.

U kontekstu ovih diplomatskih razgovora, saopštenje Vanga Lutonga označava značajan trenutak u međunarodnim odnosima, posebno u svetlu trgovinske razmene između Rusije i Kine koja je za 11 meseci 2023. godine premašila 215 milijardi dolara​.

TAJNI PREGOVORI O UKRAJINI? Kratak susret Orbana sa Zelenskim

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA