Najnovije

DVERI: Borba se nastavlja

Nacionalno okupljanje, koje čini Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici, po rezultatima koje imamo, prešlo je cenzus na republičkom nivou, dok je rezultat još uvek neizvestan na nivou grada Beograda, navodi se u saopštenju Dveri.

Boško Obradović (Foto: Dveri)

'’Dveri nisu zadovoljne ovim izbornim rezultatom, jer smo očekivali bolji uspeh. Iako smo peti po izbornom rejtingu, sam broj osvojenih glasova nikako ne može biti zadovoljavajući. Sa druge strane, spremili smo više stotina prigovora zbog raznih oblika izbornih neregularnosti na teritoriji cele Srbije i ako izbori budu ponovljeni na većini ovih biračkih mesta, apsolutno smo sigurni da ćemo odbraniti parlamentarni status'’, rečeno je u saopštenju.

Naglašava se da su pozitivna strana odlični rezultati Srpskog pokreta Dveri na nekoliko lokalnih izbora, od čega ističu: 23% u Koceljevi, 14% u Dimitrovgradu, 12% u Loznici, 6% u Velikoj Plani, a postali smo parlamentarni i imaćemo svoje odbornike i u Prijepolju, Kruševcu, Leskovcu, Lajkovcu, Trsteniku, Smederevu i Bogatiću.



Dodaje se da će Dveri nakon konačnih rezultata izbora uraditi ozbiljnu analizu rada, ali je će mnogo toga morati da menjaju.

'’Iako imamo najbolji politički program, iako smo imali kvalitetnu i poštenu kampanju u kojoj smo stavili domaći ekonomski interes i borbu protiv francusko-nemačkog ultimatuma u prvi plan, očigledno je da nismo imali medijskog prostora da nas čuje bar deo građana Srbije. Kada se na to nadoveže velika negativna kampanja uperena protiv nas, ni rezultat ne može  biti u skladu sa očekivanjima.

Sve ovo nas neće obeshrabriti, već naprotiv, nastavljamo borbu za odbranu izborne volje građana, ali za odbranu srpskih nacionalnih interesa'’, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA