Najnovije

NESTOROVIĆ: "Srbija protiv nasilja" pravi atmosferu Majdana

Pokret "Mi – glas iz naroda" neće se baviti političkom trgovinom, jer bi to ubilo kredibilitet pokreta. Naša platforma je dosta slična poziciji koju ima Putinova partija u Rusiji – to je jačanje države, jačanje bezbednosti države, zaokruživanje teritorijalne celovitosti i obezbeđivanje socijalne pravde, rekao je za Sputnjik dr Branimir Nestorović.

Branislav Nestorović (Foto: Jutjub)

Crvene linije pokreta "Mi – glas iz naroda" su, prema njegovim rečima, nepriznavanje francusko-nemačkog plana, neuvođenje sankcija Rusiji, vraćanje državi njene socijalne dimenzije i poboljšanje položaja žene.

"Mi – glas iz naroda" neće se voditi idejom političke trgovine, jer bi ona, kako kaže, ubila pokret.

"Ne bismo više imali kredibilitet ako bismo izašli jednokratno na izbore, osvojili nešto, pa to zamenimo za pare. Onda bismo džabe izlazili. Tako da ćemo nastaviti putem kojim smo krenuli i očekujem da ćemo nastaviti da rastemo", ističe Nestorović.

Što se Beograda tiče, Nestorović kaže da se još nisu dogovorili hoće li u srpskoj prestonici, u kojoj su, prema preliminarnim rezultatima osvojili preko pet odsto i predstavljaju tas na vagi, ulaziti sa nekom drugom političkom grupacijom u koalicije.

Pošteno govoreći, pokretu "Mi – glas iz naroda", najviše bi odgovaralo da se izbori u Beogradu ponove, jer bi tada, sa povećanom prepoznatljivošću sigurno osvojili mnogo više glasova, objašnjava.

"Međutim, nećemo biti toliko neodgovorni da, ako procenimo da to nije državni interes, sve radimo samo u svoju korist. Videćemo kakve su opcije, da vidimo šta sve može da se uradi u Beogradu. Ono što ne valja je stvaranje nestabilnosti. Možda je koalicija 'Srbija protiv nasilja' nezadovoljna rezultatima izbora, ali ovo što najavljuju, proteste koji će biti svakodnevni, a još nije završen izborni proces i nema zvaničnih rezultata izbora, plašim se da se stvara atmosfera Majdana. Tako da ima puno faktora o kojima moramo da razgovaramo", napominje Nestorović.

"S obzirom da je pitanje kada će rezultati beogradskih izbora biti objavljeni, u toku nekoliko dana, vođstvo pokreta će se sastati i odlučiti u najboljem interesu, ne samo pokreta, već i Srbije", dodaje on.

Put pokreta "Mi – glas iz naroda", objašnjava Nestorović, pored toga što ima nacionalnu i patriotsku, ima i socijalnu dimenziju, jer, prema njegovom mišljenju, male i siromašne države kao što je Srbija ne mogu da opstanu bez socijalne pravde.

Nestorović uspeh svoje grupacije na izborima objašnjava klimom u društvu.

Nije siguran, kako kaže, da bi ovakav uspeh mogao da ostvari pre deset godina, kada je ideja pristupanja Srbije EU još uvek bila snažna, kada nije bilo ekonomske krize i kada se Zapad prema našoj zemlji nije ponašao na način na koji se ponaša danas.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA