Najnovije

Novak proglašen za najboljeg sportistu Evrope

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, peti put u karijeri proglašen je za najboljeg sportistu Evrope u tradicionalnom izboru Novinskih agencija.

Posle sezone u kojoj je osvojio sedam titula, od toga tri na Grend slemu i oborio veliki broj rekorda, Novak Đoković zasluženo je poneo i još jedno priznanje.

Izbor za najboljeg sportistu Evrope je po 66. put organizovala Poljska nacionalna agencija (PAP), a Srbiju je kao i svih prethodnih godina predstavljao Tanjug.

Đoković je ukupno dobio 178 poena. Srpski as je ovo priznanje dobio 2011, 2015, 2018. i 2021. godine . Prvi reket sveta je osmi put u karijeri sezonu završio na liderskoj poziciji ATP liste.

Drugo mesto u izboru za najboljeg sportistu Evrope pripalo je svetskom šampionu u Formuli jedan Holanđaninu Maksu Ferstapenu (150 poena), a treća pozicija je pripala švedskom atletičaru Armandu Duplantisu, koji je osvojio 86 bodova. Na četvrtoj poziciji je napadač Mančester sitija i norveški fudbalski reprezentativac Erlind Haland sa 80 poena.

Peto mesto pripalo je košarkašu Denvera i srpskom reprezentativcu Nikoli Jokiću sa 74 boda. Jokić je prošle sezone sa Denverom osvojio šampionsku titulu u NBA ligi i proglašen je za najkorisnijeg (MVP) velikog finala.

U Top 10 još su poljska teniserka Iga Švjontek (72), norveški biatlonac Johanes Tinjes Bu (51), holandska atletičarka Femke Bol (49), švajcarski skijaš Marko Odermat (44) i danski biciklista Jonas Vingegard (40).

Ekološki ustanak: Vladimir Dimitrijević da potvrdi da li su od...

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA