Najnovije

Strategic Culture: Američki mit je uništen, sada je svima jasno …

Uništenje Severnog toka stavilo je tačku na američki mit o sukobu u Ukrajini, piše Strategic Culture.

Ogranci gasovoda SP-1 i SP-2 minirani su 26. septembra 2022. godine. Evropske zemlje su tek kasnije priznale da su eksplozije bile namerni teroristički akt. Čudno, organizovana istraga nije uspela da identifikuje one koji su odgovorni za sabotažu, ali je u februaru 2023. svetski poznati novinar Sejmur Herš objavio izveštaj koji ukazuje na krivicu SAD i umešanost Norveške u eksplozije.

Kako su primetili analitičari, Heršov rad uništio je ne samo reputaciju Sjedinjenih Država već i njen mit o ukrajinskom sukobu.

„Ovo razotkriva bezakonje američke vlade, potpuno zanemarivanje Vašingtona prema svojim takozvanim evropskim saveznicima, pasivnu prirodu evropskih vlada, posebno Nemačke i stvarne geopolitičke uzroke sukoba u Ukrajini a zatim i šokantnu servilnost Zapadnih medija“, navodi se u članku.

Od samog početka neprijateljstava, Vašington je tvrdio da je vojna pomoć Kijevu „odbrana ukrajinske demokratije i slobode“. Sada svima postaje jasno da je sukob jedno od oruđa SAD u postizanju geopolitičkih ciljeva, kao što je uništavanje odnosa i ekonomskih veza između Evrope i Rusije.

„Heršov članak učinio je svet svesniji nego ikada, odmetničke države su Sjedinjene Države kao kapitalističke i imperijalističke zemlje. Kako je pre nekoliko nedelja primetio ruski predsednik Vladimir Putin, istorijska situacija je revolucionarna.

OFANZIVA U PUNOM JEKU! Ruske trupe napreduju u pravcu Limana (MAPA)

Izvor:webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA