Najnovije

LOVCI F-16 IZVRŠILI STRAHOVITE UDARE: Pokrenuta serija vazdušnih napada, ima mrtvih!

Pojačan je intenzitet vazdušnih udara

Foto: pixabay. com

Iračke vazdušne snage (IQAF) su pokrenule seriju vazdušnih napada na skrovišta ID-a u severnoj iračkoj provinciji Kirkuk. Iračka bezbednosna medijska ćelija je u saopštenju izjavila da je IQAF započeo vazdušne napade u koordinaciji sa Upravom vojne obaveštajne službe. Ćelija je objavila snimak preciznih vazdušnih napada koje su izveli borbeni avioni F-16IQ. Nekoliko terorista ID-a je ubijeno u napadima.

Ovo je bio treći talas vazdušnih napada na ID u Iraku u poslednje dve nedelje. Dana 14. marta, IQAF borbeni avioni su gađali skrovište terorističke grupe koje se nalazi istočno od grada Amerli u centralnoj provinciji Saladin. Kasnije su u seriji vazdušnih napada pogođena skrovišta grupe u oblasti Narin u istočnoj provinciji Dijala.

Snage iračke vlade pojačale su svoje operacije protiv ID-a u poslednjih nekoliko meseci, posebno u zapadnim, severnim i istočnim regionima zemlje gde je uticaj terorističke grupe i dalje snažan. IQAF je igrao ključnu ulogu u borbi protiv ID-a, koji je započeo pobunu nakon što je njen samoproglašeni kalifat u Iraku i susednoj Siriji propao 2017. godine.

F-16 STIŽU U UKRAJINU?! Ratno vazduhoplovstvo najavilo pripremanje aerodroma

Izvor: ria.ru

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA