Najnovije

Zvanično: Novak Đoković se povukao pre žreba za Indijan Vels

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, ostao je dosledan onome što je najavio i povukao se sa Indijan Velsa pre žreba, te ni četvrtu godinu uzastopno neće nastupiti na pomenutom turniru u Americi. To su potvrdili organizatori turnira iz Serije 1.000.

Sjedinjene Američke Države i dalje ne dozvoljavaju nevakcinisanim strancima ulazak u zemlju, a nedavno je odbijeno i izuzeće koje je zatražio najbolji srpski i svetski teniser, koji je želeo da se nadmeće na Indijan Velsu i u Majamiju.
Kako ga je državna bezbednost odbila u pretak i jedino je predsednik Amerike DŽo Bajden mogao da ga „pomiluje“ što se nije desilo, tako je Novak održao datu reč i povukao se pre žrebanja. Umesto njega na terenu će se naći Nikoloz Basilašvili.

„Ako mi ne bude dozvoljen ulazak u Ameriku povući ću se sa Indijan Velsa pre žreba“, rekao je Đoković i time ukazao poštovanje prema organizatorima turnira jer će žreb, u negativnom ishodu celog slučaja, biti održan bez poteškoća.

Zabrana za ulazak nevakcinisanih stranaca trebalo bi da bude ukinuta najkasnije 11. maja ove godine, pa će Novaku Đokoviću biti omogućeno da učestvuje na Grend slemu – US Openu (kraj avgusta), dok će osim Indijan Velsa po svoj prilici propustiti i turnir u Majamiju.

Prethodnih dana podigla se ogromna prašina zbog srpskog teniskog asa za čije učešće u Majamiju je bio veliki broj Amerikanaca, kao i bivši tenisera, čak i direktora pomenutih turnira u Indijan Velsu i Majamiju, ali je državna bezbednost SAD odlučila da mu ne dozvoli ulazak u zemlju, dok se predsednik DŽo Bajden nije oglasio.

Rusi probili ukrajinsku odbranu – stigli na kilometar i po od donbaskog NJujorka

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA