Najnovije

AMERIČKI GENERAL: Ukrajina će platiti visoku cenu u Bahmutu za ofanzivu na jugu

Ukrajinske oružane snage plaćaju „visoku cenu“ u Bahmutu jer se oklopne snage spremaju za ofanzivu na jugu prema Krimu, rekao je penzionisani američki general Ben Hodžis, bivši komandant američke vojske u Evropi, litvanskom televizijskom i radio kanalu LRT.

Leopard (Ilustracija: Pixabay)

„Krim je ono što se mora osloboditi“, rekao je general Hodžis, – „Možete uništiti sve ruske vojnike u radijusu od 200 kilometara od Bahmuta, ali to neće uticati na strateški ishod rata. Samo oslobađanje Krima može da promeni stratešku situaciju'’, dodao je on.

Kada se steknu uslovi, rekao je penzionisani general, Ukrajina će pokrenuti kontraofanzivu koja bi joj omogućila da odseče Krim od Rusije.

Pokušaće ponovo da udari i uništi Krimski most i upotrebi oružje dugog dometa koje će onemogućiti odbranu Krima, rekao je Ben Hodžis.

Hodžis kaže da ukrajinski generalštab neće saopštiti vreme i mesto takve kontraofanzive, ali „znamo da ukrajinske snage stvaraju moćnu oklopnu pesnicu, a da je ne koriste u Bahmutu, a to znači da su druge ukrajinske jedinice prinuđene da plate visoku cenu u Bahmutu da zaustave tamošnje ruske trupe'’.

„Sve što kažem o ovoj ofanzivi su samo moje pretpostavke, jer mogu da pročitam kartu kada razmislim o tome čemu se nadam da ću videti“, dodao je general.

O prioritetu ukrajinske vojske pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA