Najnovije

BIOLOŠKI RAT SE NASTAVLJA: Sukob u Ukrajini ga je samo pauzirao

SAD su obnovile jedan od vojno bioloških programa koje su sprovodile na teritoriji Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi TASS.

Biološki rat (Foto: Jutjub)

„Uprkos prinudnoj pauzi u vezi sa izvođenjem specijalne vojne operacije, aktivnosti u okviru programa su sada nastavljene“, rekao je general-potpukovnik Igor Kirilov, načelnik Jedinice za radijacijskuu, hemijsku i biološku zaštitu (RHBZ) Oružanih snaga Rusije.

Ministarstvo je skrenulo pažnju na zapisnik sa sastanka Agencije za smanjenje opasnosti od oružja za masovno uništenje, na kojem se razgovaralo o programima smanjenja bioloških pretnji u Ukrajini. Prema rečima Kirilova, SAD postavljaju sebi zadatak da prošire format obuke ukrajinskih biologa i nastave izgradnju bioloških laboratorija na teritoriji Ukrajine.

Državna duma Ruske Federacije je ranije pozvala parlamente zemalja sveta da procene vojnobiološku aktivnost SAD. Kako se navodi u objavljenom tekstu rezolucije, parlamentarci su pozvali strane kolege da traže od američkog Kongresa da javno objavi sve informacije o projektima koje sprovodi Ministarstvo odbrane SAD „pod maskom projekata „medicinske i biološke delatnosti“".

Koga Kijev šalje na Bahmut, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA