Najnovije

Skoro svaka albanska kuća ima oružje, a Srbiju razoružavaju (VIDEO)

Advokat Branko Lukić je u javnosti možda najpoznatiji kao branilac Ratka Mladića. Međutim, on je takođe član upravnog odbora NAOS-a - Nacionalne asocijacije za oružje Srbije.

U razgovoru sa Aleksandrom Pavićem, Branko govori o tome šta tačno znači poziv vlasti na ”potpuno razoružavanje Srbije” posle dva masovna ubistva u Srbiji, zašto je važno da stanovništvo zna kako da rukuje oružjem, ko će stvarno biti razoružan a ko neće, i šta NAOS namerava da preduzme u narednom periodu.

Takođe je bilo reči o vraćanju vojnog roka i predvojničke obuke i da li bi to zapravo smanjilo a ne povećalo šanse da se buduće tragedije dese, kao i o uticaju američke asocijacije za oružje - NRA - koja  štiti ustavno pravo Američkih građana na nošenje oružja i odbranu porodice i lične svojine, i koja je nezaobilazan politički faktor u SAD.

- Na Kosovu i Metohiji skoro svaka albanska kuća ima oružje, a Srbiju žele da razoružaju – rekao je Lukić.

On je rekao da se taksa na vatreno oružje plaća u Srbiji i Republici Srpskoj, ali ne i u Federaciji BiH iz čega proizilazi da samo srpske vlasti destimulišu građane da poseduju naoružanje.

ZAVRŠNA FAZA BITKE: Ruska artiljerija zasipa Ukrajince pred konačni juriš Vagnera (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA