Najnovije

"Vučić je izgubio! Hitno je potrebno stvoriti alternativu"

Vučić je izgubio! Hitno je potrebno stvoriti alternativu, kaže predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

On kaže da su građani Srbijesinoć u Beogradu izvojevali najveću demokratsku pobedu od uspostavljanja višestranačkog sistema.

- Tihi marševi koji su spontano krenuli sinoć su u prestonici dobili svoj vrhunac. Narod je sam bez bilo kakvog uplita sa strane dokazao da je politički živ i da se ne miri sa tiranijom koju je uspostavio Vučićev režim. Na ulici je stvoren jedan široki građanski front u kojem je svoje mesto našao svako ko oseća da su sloboda i uređena pravna država vrhunska vrednost jednog društva. Pred tim građanskim frontom Vučić je sinoć kapitulirao – kaže Parović.

On je skup SNS u Pančevu nazvao “tužnim skupom”:

- Tužni skup u Pančevu i njegov neuobičajeno kratki i vrlo nervozan govor, kao i javne trzavice između propagandnih perjanica režima koje smo uživo sinoć videli na TV Pink jasno ukazuju da je vlast svesna da je ovo kraj – kaže on.

Parović kaže da se nažalost pokazalo i da trenutno ne postoji organizovana politička struktura koja je spremna i sposobna da preuzme vlast.

- Organizacija skupa je škripala i u nekom trenutku se i potpuno raspala pred brojnošću ljudi koji su na skup izašli. Ovo jasno pokazuje da se hitno mora pristupiti dogovoru opozicije i pravljenju političke platforme koju građani od nas svih očekuju. Ovih dana sve "političke zverke" su pokazale svoje tragove i stvar je čista. Svako ko bude pokušao da svojata probuđeni narod i da njihovu energiju rasipa na nekakve trule dogovore sa režimom mora biti javno žigosan. Postavljeni zahtevi su minimum koji mora da bude ispunjen, a imajući u vidu da se vlast oglušila valja razmisliti i o novim – kaže on.

"Zalužni je u kritičnom stanju, nalazi se na klinici u Kijevu"

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA