Najnovije

"UBIJENO VIŠE OD 70 TERORISTA, SVI SU LIKVIDIRANI": Ukrajinske formacije koje su upale u Rusiju potpuno su razbijene (VIDEO)

Kako kaže general Konašenkov, ukrajinske formacije su blokirane i uništene

Foto: ria.ru

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su uništene "ukrajinske nacionalističke formacije" koje su upale na teritoriju Belgorodske oblasti, kao i da je tom prilikom ubijeno više od 70 terorista.

- Kijevski režim je, pošto je pretrpeo porazu u Artjomovsku (Bahmut), nastavio da sprovodi terorističke akcije protiv civilnog stanovništva. Dana 22. maja, nakon intenzivnog artiljerijskog granatiranja međunarodnog prelaza "Kozinka", kao i niza drugih civilnih objekata Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti, jedinica ukrajinske nacionalističke formacije upala je na teritoriju Rusije - saopštilo je Ministarstvo, prenose RIA Novosti.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov je dodao da su uništena četiri borbena oklopna vozila i pet kamioneta. On je istakao da su tokom protivterorističke operacije, ukrajinske formacije blokirane i uništene.

Takođe je dodao da su ostaci tih formacija potisnuti na teritoriju Ukrajine, gde je na njih nastavljena pucnjava sve dok nisu potpuno likvidirani.

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov ranije je saopštio da su hospitalizovana dva stanovnika koji su ranjeni u ukrajinskom napadu. Naveo je da se bračni par koji je prevezen u gradsku bolnicu broj 2 nalazi na odeljenju intenzivne nege, preneo je TASS.

Zvanična Moskva je prethodno saopštila da je ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa u ponedeljak ušla na teritoriju Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti, te da je u napadu povređeno osam civila, ali da nije bilo poginulih.

Posledice ukrajinskog upada na teritoriju Ruske federacije pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA