Najnovije

PROKLJUČALO JE: Šetnjom ni Karađorđe nije rešio problem! Vučiću, ti onu decu nosiš na duši!

Ova vlast je rastočila svaku ciglu iz temelja države Srbije, pravosuđe je mrtvo i čudim se da se građani nisu vratili starim oblicima zaštite, izjavio je doktor Duško Kuzović, arhitekta po profesiji, prilikom gostovanja u emisiji Luča na kanalu Prvi odgovor.

Duško Kuzović (Foto: Jutjub)

Prema njegovom mišljenju, potreban nam je veliki reset, kojom prilikom treba da se zabrane sve partije, pogotovo SNS i SPS, i da se krene iznova sa formiranjem novih stranaka.

Kuzović je kazao da Zapad „nikada ne miruje“ i, kada potpišete kraj rata ili primirje, „oni nastavljaju rat olovkom“.

- A naši političari - vodi se rat, potpiše se primirije, stave se ruke pod glavu i sve četiri u vis i spavamo do narednog rata. Ratovi se ne vode više samo oružjem, to pokazuje i Ukrajina. Politika je loša kod Slovena, obaveštajne službe su loše, ali se uzdam u narod – naveo je on.

Međutim, on ističe da je „alat, koji su okupatori koristili da sluđuju narod, i sam poludeo“.

- Setite se Vučićeve antiteze: „Nisam potpisao ono što sam potpisao“. Ili, ljudi mu pokažu dokument, on kaže: „To nije moj dokument“. Oni mu pokažu da je rekao, on kaže: „Ja to nisam rekao“. To je alat kojim se narod sluđuje – zaključio je sagovornik kanala Pravi odgovor.

Kuzović je ocenio da masakri koji su se desili, predstavljaju „poslednji alarm“ i izrazio bojazan da „nažalost neće biti jedini“.

- To su prvi balončići u ovom sudu koji se zove Srbija, koji pokazuju da je voda proključala i da će toga biti još, a da se ništa ne čini da se taj problem reši. Da sam ja bio na njegovom mestu, ja bih prevrnuo nebo i zemlju da nađem uzrok tome. Ne mislim na onoga ko je naučio to dete da rukuje oružjem, već postoji na stotine društvenih uzroka, kapilara koji su doveli do toga da je to izraslo u jedno tako opasno, kancerogeno tkivo da neko povuče obarač na svoje drugove. Trebalo je duboko zaorati da se nađu uzroci, da se to prekine i da se više ne dešava – upozorio je Kuzović.

On navodi da je umesto toga Vučić odlučio da organizuje kontramiting.

- Protiv koga, bre? Protiv sedamnaestoro dece koji su tvojom greškom, tvojom lošom državnom politikom stradali? Ti ih nosiš na duši! I tvoji saradnici. Oni su saučesnici, oni su povukli obarač! Onaj dečko je to samo fizički uradio – ogorčen je Kuzović, koji je dodao da se Vučić se nije pojavio da položi cveće ispred škole Ribnikar, kako ga ne bi izviždali.

Kako je naveo, ovo je samo „prvi signal da je požar već počeo, da postoji neko žarište koje može da razori naše društvo“.

- Okupatoru odgovara da to žarište postoji i da nam pojede organizam, a nama ne odgovara, odgovara nam da krenemo u susret problemu i da rešavamo taj problem – ukazao je.

Govoreći o protestima, Kuzović je poručio da ova energija treba da se iskoristi.

- Šetnjom ni Karađorđe, ni Srbi u Prvom svetskom ratu, niti bilo ko, ništa nisu promenili. Promenili su tako što su se suočili sa problemom i rešili ga kako je situacija zahtevala – rekao je on.

Kuzović je objasnio na koji način SNS izvlači novac od države, građana, pa i svojih uposlenika kojima daju radna mesta, navodeći da je to tolika „planina novca“, da može napraviti problem „ne samo Srbiji, nego i američkom predsedniku“. O tome, kao i o „razbojnicima“ i batinašima koji su plaćeni našim novcem da brane režim, a koje, kako smo videli u novoj garnituri predvodi Novak Nedić, generalni sekretar Vlade Srbije, detaljnije pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA