Najnovije

KADIROV PRERASPOREĐUJE SNAGE: ''Ahmat'' kreće u ofanzivu, određen pravac

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da su čečenske jedinice dobile naređenje da prerasporede svoje snage.

Ahmat (Foto: RIA Novosti)

Zona odgovornosti čečenskih boraca je teritorija DNR, gde će započeti aktivne borbe i zauzeti brojna naselja, navodi se u izjavi Ramzana Karirova koju prenosimo integralno:

„Prijatelji, čečenske jedinice su dobile novo naređenje da prerasporede svoje snage. Teritorije Donjecke Narodne Republike postaju zona odgovornosti.

Prema naređenju, borci čečenskih jedinica moraju da otpočnu aktivna borbena dejstva i oslobode niz naselja.

Već nekoliko dana traje prva etapa – komandni štab jedinica izrađuje planove za napredovanje i oslobađanje naselja, dobija nove obaveštajne podatke.

Poslanik Državne dume, heroj Rusije Adam Delimhanov sastao se sa komandantima čija je oblast odgovornosti takozvani Marjinski pravac. Ovde su raspoređene snage specijalnih snaga Ahmat i Severno-Ahmatskog puka Ministarstva odbrane Rusije, kojima komanduje heroj Rusije general-major Apti Alaudinov. Zaindi Zingiev, komandant puka Sever-Ahmat, ima neprocenjivo iskustvo u operacijama u ovoj oblasti.

Ovih dana se vrši priprema borbenih jedinica za jurišna dejstva uz aktivnu podršku Ministarstva odbrane i Generalštaba Oružanih snaga RF.

Slična naređenja za početak ofanzive dobile su i druge jedinice Ahmata Ministarstva odbrane Rusije i Rosgvardije, koje se nalaze na alternativnim deonicama linije kontakta Zaporoške i Hersonske oblasti. Tu su se obavljale i taktičke pripreme, raspodela zadataka između komandanata i boraca, proučavanje terena i raspored neprijateljskih snaga.

Sada se okrećem onima koji su na drugoj strani. Za razliku od evropskih i ukrajinskih medija, koji već nekoliko meseci pokušavaju da nas uplaše fantastičnom i zastrašujućom ofanzivom, mi nećemo ništa da oglašavamo.

Umesto toga, javljam: ne čekajući NATO-ukrajinsku ofanzivu, počela je ofanziva jedinica Ahmat. Umorni smo od čekanja.

Satanisti će dobiti svoju zasluženu kaznu. Upitaćemo zemlje Evrope za svakog pokrovitelja, za svako spaljeno slovo Časnog Kur'ana, za svaku bezbožnu reč upućenu islamu.

... Mnogima je postalo jasno da Zapad iza prijateljske maske krije podmuklu, nezasitnu suštinu. Samo stara Evropa se još uvek pokorno klanja svom gospodaru. Tamo možete da nastavite da iskrivljujete ljudsku suštinu, mi vam to ovde nećemo dozvoliti!'’, naglasio je Kadirov.

Šta je još Kadirov izjavio, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA