Najnovije

"AHMAT" ZAUZIMA NOVE POLOŽAJE Vojnici Kadirova dobili težak zadatak

Jedinice specijalnih snaga "Ahmat" su se dobro pokazale u zoni specijalne operacije, kazao je lider DNR.

Foto: Jutjub

Čečenske jedinice su se dobro pokazale u zoni specijalne operacije i nameravamo da blisko sarađujemo sa njima u pravcu oslobađanja Marjinke, kazao je lider Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin.

"Sada je u odgovornosti čečenskih jedinica pravac Marjinke. Čečenske jedinice su se dobro dokazale, uključujući i u pravcu Marijupolja. Stoga se oslanjamo na njih, i kao i uvek, blisko ćemo sarađivati", kazao je Pušilin za "RIA Novosti".
Ranije je šef Čečenije Ramzan Kadirov izjavio da su se čečenske jedinice prerasporedile i da se spremaju za sukob u pravcu DNR.

"Prijatelji, čečenske jedinice su dobile novo naređenje za preraspodelu svojih snaga. Teritorije DNR postaju zona sukoba. Prema naređenju, borci čečenskih jedinica moraju da počnu aktivna borbena dejstva i oslobode niz naselja. Međutim, već nekoliko dana traje prva etapa – komandni štab jedinica izrađuje planove za napredovanje i oslobađanje naselja i dobija nove obaveštajne podatke", naveo je Kadirov na Telegramu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da jurišni odredi ruske 5. motorizovane brigade i jedinice specijalnih snaga "Ahmat" uspešno napadaju ukrajinske trupe u blizini grada Marjinka, oko 30 kilometara zapadno od glavnog grada DNR.

Jedinica "Ahmat" je deo Nacionalne garde Rusije i smeštena je u Čečenskoj Republici. Ime je dobila po Ahmadu Kadirovu, prvom predsedniku regiona i ocu sadašnjeg lidera Ramzana Kadirova.

RUSKI VOJNI ANALITIČAR: Zelenskog posle ofanzive čeka ista sudbina kao i Hitlera posle operacije Citadela

Izvor: ria.ru

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA