Najnovije

UKRAJINCI ZAUZELI NASELJE: Rusi se povlače na ''Surovikinovu liniju'' (MAPA)

Oružane snage Ukrajine su zauzele Makarovku na Vremejevskoj izbočini, a ruska vojska ih gađa ''uraganima'', piše Ruskaja Vesna.

Ruska vojska (Foto: RIA Novosti)

Na južnodonjeckom pravcu, nakon što su zauzele tri naselja na vrhu izbočine - Neskučnoje, Blagodatnoje i Storoževoje - ukrajinska vojska je napala Makarovku, a borbe za Urožajnoje se nastavljaju.

Juče su Oružane snage Ukrajine uspele da upadnu u selo Makarovka, ali su odatle isterane, zatim su pojačale pritisak i ponovo ušle, prema poslednjim podacima, selo je pod njihovom kontrolom.

U tom području vode se teške borbe. Podsetimo, pod pretnjom opkoljavanja posle bočnih napada u pozadini kod Levadnog i Urožajnog, ruske snage su napustile vrh „slepog creva“.

Sistemi „Tornado” danas pogađaju gomile snaga Oružanih snaga Ukrajine. Avijacija ne može u potpunosti da radi zbog vremenskih prilika.

Dignuta je u vazduh brana u blizini sela Novodarovka - kao rezultat toga, poplavljene su obe obale reke Mokri Jali, što bi malo odložilo ofanzivu Oružanih snaga Ukrajine.

U dnevnom izveštaju Ministarstva odbrane Rusije objavljeno je da su juče na Vremejevskoj izbočini naneti vazdušni napadi na koncentracije snaga i opreme 1. brigade predsednika Ukrajine, 110. brigade Teritorijalne odbrane, 72. mehanizovane i 1. tenkovske brigade Oružanih snaga Ukrajine u okolini naselja Novodonjeckoje, Neskučnoje, Storoževoje i zadružne farme Oktjabr u DNR.

Ruske trupe su navodno izvele brojne kontranapade.

Odbrambena operacija se nastavlja. Očekuje se da će tokom borbi ruske snage istrošiti neprijatelja, povlačeći se na dobro utvrđenu Staromlinovku i „Surovikinovu liniju“, zaključuje se u izveštaju portala Ruskaja Vesna.

Prorыv vraga na Vremeevskom vыstupe: VSU vzяli Makarovku, Armiя Rossii nakrыvaet ih «Uraganami» (KARTA) | Russkaя vesna


Ilustracija: Ruskaja Vesna

Koliko ljudi u svetu podržava Rusiju u ratu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA