Najnovije

INFORMACIJE IZ PUTINOVIH KANALA: Gubici ukrajinske vojske na frontu

Ruski predsednik Vladimir Putin otkrio je izvor informacija koje je dobio o teškim gubicima Oružanih snaga Ukrajine tokom kontraofanzive. O tome je govorio u zatvorenom delu sastanka sa ratnim reporterima, koji je na svom Telegram kanalu objavio novinar Pavel Zarubin.

Vladimir Putin (Foto: Kremlin.ru)

Prema Putinovim rečima, ukrajinska i ruska strana koriste sredstva komunikacije i prisluškuju jedni druge. Kako je istakao, ukrajinska vojska potvrđuje velike gubitke u razgovorima.

Takođe, „informacije do njega stižu preko velikog broja kanala“, među kojima je i komunikacija direktno sa komandantima bataljona, brigada, pukova, divizija. Ako je komandant u tom trenutku u borbi, onda se razgovor sa šefom države odvija posle njega.

Putin je 16. juna saopštio da su Oružane snage Ukrajine već izgubile 186 tenkova i 418 oklopnih vozila različitih klasa, gubici rastu iz dana u dan. „Više od jednan naprema deset u poređenju sa ruskom vojskom. Po tehnici: svakim danom dolazi do povećanja gubitka ove tehnike. Ne govorim o vojnicima“, rekao je on.

Akciju donbaskih specijalaca pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA