Najnovije

KAKAV VELIKI "PLEN RUSA": Stradali američki vojnici

Naš zadatak je da maksimalno čuvamo život svojih boraca i da u Marjinku privučemo što više neprijateljskih specijalaca kako bismo ih postepeno neutralisali, objašnjava legendarni komandant Alaudinov

Američki snajperisti su nastradali. 

RT je imao jedinstvenu priliku da u Donjeckoj Narodnoj Republici razgovara sa legendarnim komandantom Aptijem Alaudinovim o situaciji u Marjinci, gradu koji su ukrajinske oružane snage godinama pretvarale u snažno utvrđenje, a u kome trenutno, kako se navodi, "Ahmat" svakodnevno uništava značajan broj neprijateljskih snaga.

"Neprijatelj u našem sektoru je veoma ozbiljan: jedinice snaga za specijalne operacije, identifikujemo američke snajperiste, neutralisali smo jedan par, u našem sektoru nalazi se strana legija, takođe primećujemo prisustvo evro-Čečena, prisustvo gruzijskih predstavnika je takođe registrovano u našem sektoru, ukratko, svi su pomešani i postepeno uništavamo neprijatelja i idemo dalje", rekao je komandant ističući da je njihov zadatak da maksimalno sačuvaju vojnike i oslobode Marjinku.

"Naš zadatak je da maksimalno čuvamo život svojih boraca i da tamo privučemo što više neprijateljskih specijalaca kako bismo ih postepeno neutralisali.

Komentarišući glasine o odlasku "Ahmata" iz Marjinke, koje su se pojavile posle vesti da su borci "Ahmata" stigli na izvršavanje zadataka u Belgorodskoj oblasti, Alaudinov je podsetio na zaplet filma "Glupan i tupan".

"Postoji film 'Glupan i tupan' u kom postoji Centar za informaciono-psihološke specijalne operacije. Oni imaju određeni program za ljude koji su 'glupi i tupi'", rekao je on.

Kako je dodao povodom navoda da je na poligonu ubijeno 65 boraca "Ahmata", "na internetu su pretrpeli tolike gubitke da ni oni sami ne mogu a se snađu".

"Mi danas zaista predstavljamo primer za celu zemlju, našu Rusiju i ceo svet, u smislu da u našoj jedinici nismo imali nikakav sukob na međunacionalnoj ili međuverskoj osnovi", rekao je Alaudinov povodom različitih nacionalnosti koje u "Ahmatu" služe jedna pored druge.

Kako je istakao, u Marjinki postoje četiri udarna odreda.

"U prvom odredu komandant je Čečen, u drugom je ruski komandant, u trećem odredu imam avarskog komandanta iz Dagestana, a u četvrtom odredu komandant je takođe Čečen", rekao je za RT komandant Alaudinov.

''VAGNER'' PREDAJE TEŠKO NAORUŽANJE VOJSCI: ''Potpišite ugovor ili idite u Belorusiju''

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA