Najnovije

SPREČEN VELIKI NAPAD: Oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije

U oblasti naselja Nova Tavolžanka u Belgorodskoj oblasti Rusije izveden je artiljerijski napad na diverzantsko-obaveštajnu grupu iz Ukrajine, protivnički redovi su razbijeni, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruska vojska je 4. juna otkrila pokušaj diverzantsko-obaveštajne grupe ukrajinskih terorista da pređu preko reke u Novoj Tavolžanki, a zahvaljujući delovanju ruskih snaga, protivnici su se razbežali, navedeno je u saopštenju.
Gubernator Belgorodske oblasti Rusije Vjačeslav Glatkov je prethodno saopštio da su u toku borbe protiv ukrajinske diverzantsko-obaveštajne grupe u Novoj Tavožanki.

Glatkov je naveo da je spreman da se sastane s ukrajinskim diverzantima na graničnom prelazu „Šebekino“ radi spasavanja ruskih zarobljenika, ukoliko su još živi.

„Najverovatnije su ih ubili, koliko god da mi je teško da o tome govorim. Ako su živi, od 17.00 do 18.00 (po moskovskom vremenu), granični prelaz 'Šebekino'. Garantujem bezbednost“, rekao je Glatkov u video-obraćanju objavljenom na Telegramu.

Prema njegovim rečima, diverzantsko-obaveštajne grupe iz Ukrajine su prodrle u selo Nova Tavolžanka u Belgorodskoj oblasti Rusije, gde su u toku borbe.

U nedelju je na Telegram kanalu „Ruskog dobrovoljačkog korpusa“ (u Rusiji upisan u spisak organizacija umešanih u ekstremističku delatnost i terorizam) pojavilo obraćanje Glatkovu, kojem je predloženo da se sastane s autorima video-zapisa u hramu u Novoj Tavolžanki i da razgovara s njima o situaciji u regionu. Na video-snimku su bili prikazani zarobljenici, za koje su autori video-zapisa obećali da će ih predati gubernatoru.
 

GORI NEBO I ZEMLJA: Ukrajinci ispalili 17 NATO granata

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA