Najnovije

ISPRAVLJENA SRAMOTA: Vučić i Milatović postigli dogovor - uskoro sledi imenovanje ekselencija!

BEOGRAD - Posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Crne Gore Jakova Milatovića u Palati "Srbija" u Beogradu najavljeno je skoro imenovanje ambasadora u Beogradu i Podgorici.
Vučić i Milatović na konferenciji (Foto: Jutjub)

Vučić i Milatović na konferenciji (Foto: Jutjub)

Kako je rekao predsednik Vučić, Srbija će svog diplomatskog predstavnika u Podgorici imenovati u narednih 10-12 dana. 

"Složili smo se da je neophodno imenovanje ambasadora, dobio sam uverenje i od Vučića da će Srbija napraviti brzo korak u tom pravcu, a Crna Gora nakon formiranja nove vlade u Crnoj Gori", rekao je Jakov Milatović.

Crnogorski predsednik rekao je da je, s obzirom na obim i značaj ekonomske saradnje, paradoksalno da dve zemlje nemaju diplomatski odnos na nivou ambasadora, nemaju zajedničke granične prelaze, a platni promet između Srbije i Crne Gore je ozbiljna poslovna barijera, kao i da nikada nije održana zajednička sednica naših vlada.

Srbija je u ekonomskom smislu možda i najvažniji partner Crne Gore, rekao je predsednik Milatović i dodao da je Crna Gora najviše izvozila u Srbiju.

"Srbija je najveće turističko tržište za Crnu Goru, gosti iz Srbije su samo u prošloj godini imali udeo od 25 odsto ukupnih noćenja stranih gostiju. Srbija je bila najveći strani investitor u Crnoj Gori i to sa udelom od 12 odsto od ukupne vrednosti stranih direktnih investicija", istakao je Milatović.

Današnji i jučerašnji razgovori su potvrda da je jačanje bilateralnih veza Srbije i Crne Gore od ogromne uzajamne koristi, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Naši dobri odnosi su važni zbog građana naših zemalja, oni treba to da osete. Postoji velika trgovinska razmena imajući u vidu veličinu zemalja, proporcionalno broju stanovnika, imamo najveću trgovinsku razmenu sa Crnom Gorom", naglasio je Vučić.

On je dodao da je Crna Gora važan partner ne samo zbog ekonomije, već i zbog tradicionalne bliskosti i povezanosti.

Pročitajte OVDE šta Peskov kaže o članstvu Ukrajine u NATO

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA