Najnovije

RUSKA LINIJA FRONTA I ZAPAD: Šta to pokušavaju ali ne ide

Zapad nije u stanju da nauči ukrajinske vojnike da savladaju odbrambene linije Oružanih snaga RF, smatra bivši izraelski obaveštajac Jakov Kedmi.

Svaki pokušaj koncentracije trupa biće vidljiv iz vazduha, a ukrajinske formacije će biti na udaru ruske avijacije, smatra on.

– Zapadne armije nisu spremne za taj rat, te vojne akcije koje se danas vode u Ukrajini i koje će se voditi sutra. Oni nisu spremni za savremene ozbiljne vojne operacije velikih armijskih formacija protiv ruske armije – primetio je Kedmi u „Solovjev lajv“.

Jedan ruski tenk protiv čitave ukrajinske kolone: Snimci neverovatne bitke (VIDEO)

Ukrajinci su svoje napade usmerili na grad Bahmut (Artjomovsk) u Donbasu i na Melitopolj i Berdjansk u regionu Zaporožja.

ZELENSKI STIGAO U BAHMUT: Nikad bliži Rusima, blizu prve linije

Međutim, posle šest nedelja zvanične kontraofanzive uspeli su da zauzmu samo oko 150 kvadratnih kilometara teritorije, navodi „Hil”.

KA GRANICI IDE 100 VAGNEROVACA! Situacija je još opasnija, oglasio se poljski premijer

List navodi i da se na Zapadu sve manje govori o potencijalnom uspehu ukrajinske kontraofanzive i da su sve glasniji pozivi na uspostavljanje neke vrste „linije podele” i primirja slično onom. koji je, bez formalnog mirovnog sporazuma, okončao Korejski rat pre 70 godina.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA