Najnovije

RUSI OBORILI DVA UKRAJINSKA AVIONA: Srušen i helikopter

Oružane snage Rusije oborile su 14 dronova, pet raketa HIMARS i odbile deset napada ukrajinske vojske u donjeckom pravcu

Ruske snage protivvazdušne odbrane oborile su dva aviona Su-25, 14 dronova, pet raketa HIMARS, helikopter Mi-8 Oružanih snaga Ukrajine u DNR, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Ruski PVO sistemi oborili su dva aviona Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u blizini naselja Georgijevka, u Donjeckoj Narodnoj Republici i Orehovu, Zaporoška oblast. Oboreno je pet projektila višecevnog raketnog bacača HIMARS. Osim toga, uništeno je 14 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Ploščanka, Luganska Narodna Republika, Krinke, Sagi Hersonska oblasti, Gladkoje, Nesterjanka, Inženernoje Zaporoška oblast", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Oružane snage Rusije odbile deset napada ukrajinske vojske u donjeckom pravcu, kao i da je tokom borbi u tom pravcu u toku prethodnog dana likvidirano skoro 290 ukrajinskih vojnika.

U saopštenju se navodi da su ruske snage uništile u Harkovskoj oblasti skladište municije 67. brigade teritorijalne odbrane, kao i skladište municije Oružanih snaga Ukrajine na području naselja Vijomka u DNR.

"Ruska vojska je u pravcu Krasnog Limana odbila četiri neprijateljska napada. Ukrajinske snage izgubile su tokom prethodnog dana u južnodonjeckom i zaporoškom pravcu skoro 200 vojnika i jedan tenk. Oružane snage Rusije sprečile su dejstva diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Krasnog Limana, koje su izgubile više od 135 vojnika", navodi se.

RUSI KREĆU U PAKLENI KONTRAUDAR! Spremaju veliki upad 180.000 vojnika raspoređeno

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA