Najnovije

KRVAVO KOD ARTJEMOVSKA: Preko 250 mrtvih - odbijeno pet napada

Oružane snage Rusije su u donjeckom pravcu poboljšale položaj na prvoj liniji fronta kod Kleščejevke. Kod Artjomovska je odbijeno pet napada ukrajinskih jedinica, koje su u tom pravcu za dan izgubile preko 250 vojnika i 15 jedinica tehnike, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U području Dilejevke u DNR pogođena su dva komandna izviđačka mesta Oružanih snaga Ukrajine, dok je u području Avdejevke uništen komunikacioni centar 110. brigade ukrajinske vojske.

U južnodonjeckom pravcu gubici ukrajinskih snaga premašili su 105 vojnika. Uništena su im, između ostalog, i četiri tenka kao i skladište municije.

zaporoškom pravcu odbijena su četiri napada ukrajinskih jedinica u području mesta Rabotino i Verbovo. Likvidirano je do 115 ukrajinskih vojnika, dva artiljerijska sistema M777 i oruđe M119 američke proizvodnje, dva oklopna vozila, četiri automobila, dve haubice „msta-B“ i D-20. Uništen je i američki radar AN/TPK-50.

kupjanskom pravcu protivnik je izgubio do 40 vojnika, tri oklopna vozila, kao i artiljerijski sistem M777 američke proizvodnje.

krasnolimanskom pravcu odbijena su dva napada ukrajinskih snaga. Likvidirano je preko 60 ukrajinskih vojnika.

hersonskom pravcu ruska vojska je za dan likvidirala preko 30 ukrajinskih vojnika, kao i skladište municije i centar za kontrolu dronova.

Ruski sistemi PVO u toku proteklog dana oborili su 25 ukrajinskih dronova, dve granate ispaljene iz sistema „hajmars“ i jednu protivradarsku raketu „harm“.

Pročitajte OVDE o haosu u raskolničkoj tzv. “Crnogorskoj pravoslavnoj Crkvi”

Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA