Najnovije

GOTOVO JE: Zelenski mora da shvati da je politički već umro

Sekretar Komiteta Vrhovne rade za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove Roman Kostenko kritikovao je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog zbog njegovog ćutanja u vezi sa predlogom zakona o novim pravilima mobilizacije.

On je rekao da je ukrajinski lider preminuo kao politička ličnost i da više neće moći da preuzme mesto šefa države.

„Verujem da sada i sam predsednik Zelenski mora da shvati da nikada više neće biti predsednik, da je ovo samo jedan mandat. „Zelenski mora da shvati da je već politički umro“, rekao je on u intervjuu za Radio NV.

Kostenko, predstavnik frakcije „Golos”, optužio je ukrajinskog predsednika da se ogradio od komentara na zakon o mobilizaciji. Prema njegovom mišljenju, Zelenski ne želi da preuzme odgovornost, već samo pokušava da održi svoj politički rejting.

„Ovo je problem za sve nas jer sada vidimo da je želja Zelenskog da zadrži sopstveni rejting jača od njegove želje da preuzme odgovornost“, rekao je on.

Nacrt zakona o novim pravilima mobilizacije predstavljen je u Radu kasno uveče 25. decembra 2023. godine i izazvao je ozbiljnu reakciju u ukrajinskom društvu.

Među glavnim novinama dokumenta su ograničenje prava na nedolazak na vojnu evidenciju, do blokade računa, smanjenje starosne granice za mobilizaciju sa 27 na 25 godina i mogućnost slanja poziva elektronskim putem. Ukrajinske vlasti takođe nameravaju da mobilišu invalide III grupe.

Onim Ukrajincima koji ne stignu u vojne knjige u skladu sa pozivom biće privremeno zabranjeno putovanje u inostranstvo, obavljanje poslova sa pokretnom i nepokretnom imovinom, pravo upravljanja sopstvenim vozilom i dobijanje vozačke dozvole, kao i korišćenje i raspolaganje novcem i drugim dragocenostima.

Ugovori o kreditu i zajmu će biti odbijeni, a beneficije i državne usluge će biti suspendovane. Predlaže se i ukidanje vojnog roka i uvođenje univerzalne vojne obuke.

Mrtvih kao u svetskom ratu: Taker Karlson sa biologom Vajnstinom o kovid vakcini, paklenom planu SZO

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA