Najnovije

RUSI U JEDNOM NAPADU POBILI NEKOLIKO UKRAJINSKIH BATALJONA: Oko 1500 poginulih (VIDEO)

Ruska vojska je izvela snažan udar raketama Iskander sa kasetnim bojevim glavama na poligon Oružanih snaga Ukrajine u Selidovu u pravcu Donjecka.

Eksplozija (Ilustracija: Pixabay)

Prema pisanju Telegram kanala Mash, u trenutku napada na poligonu je moglo biti oko 1.500 ukrajinskih vojnika. Kanal je objavio i snimak na kojem se pretpostavlja da su ti isti borci. Pojašnjava se da su vojnici Oružanih snaga Ukrajine bili na borbenoj koordinaciji u Selidovu kako bi za nekoliko dana pokušali da deblokiraju Avdejevku.

Ruske oružane snage su, kako se navodi, ispalile više projektila iz operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander sa kasetnim bojevim glavama. Sat kasnije ponovo je izveden napad, a onda je, nešto kasnije, treći put raketiran poligon. Preliminarno, broj ljudi ranjenih i ubijenih u posledicama raketnih napada na ukrajinsku vojsku mogao bi da se kreće od 300 do 1.500 ljudi.

U međuvremenu, list „Politika strani“, pozivajući se na lokalne izvore, piše o granatiranju Pokrovskog okruga, koji uključuje Selidovo. Selidovska vojna uprava izvestila je da je granatirano selo Cukurino u blizini Selidova.

Bivši narodni poslanik Igor Mosijčuk potvrdio je raketni napad na Selidovo. On nije izneo nikakve detalje, informacije o poginulima i ranjenima se razjašnjavaju.

U međuvremenu, glavna urednica medijske grupe Rosija Sevodnja i televizijskog kanala RT Margarita Simonian napisala je na svom Telegram kanalu da je novi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski zabranio otkrivanje bilo kakve informacije o ukrajinskim gubicima usled napada na Selidovo.

„Tamo su obučili hordu Oružanih snaga Ukrajine za Avdejevku. Oni pišu o hiljadu i po ljudi“, piše je Simonjan.

Napad na jermenskoj granici pogledajte pravda.rs/2024/2/13/azerbejdzan-izvrsio-operaciju-odmazde-unisten-jermenski-borbeni-polozaj-situacija-eskalirala-video/.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA