Најновије

РУСИ У ЈЕДНОМ НАПАДУ ПОБИЛИ НЕКОЛИКО УКРАЈИНСКИХ БАТАЉОНА: Око 1500 погинулих (ВИДЕО)

Руска војска је извела снажан удар ракетама Искандер са касетним бојевим главама на полигон Оружаних снага Украјине у Селидову у правцу Доњецка.

Експлозија (Илустрација: Pixabay)

Према писању Телеграм канала Mash, у тренутку напада на полигону је могло бити око 1.500 украјинских војника. Канал је објавио и снимак на којем се претпоставља да су ти исти борци. Појашњава се да су војници Оружаних снага Украјине били на борбеној координацији у Селидову како би за неколико дана покушали да деблокирају Авдејевку.

Руске оружане снаге су, како се наводи, испалиле више пројектила из оперативно-тактичког ракетног система Искандер са касетним бојевим главама. Сат касније поново је изведен напад, а онда је, нешто касније, трећи пут ракетиран полигон. Прелиминарно, број људи рањених и убијених у последицама ракетних напада на украјинску војску могао би да се креће од 300 до 1.500 људи.

У међувремену, лист „Политика страни“, позивајући се на локалне изворе, пише о гранатирању Покровског округа, који укључује Селидово. Селидовска војна управа известила је да је гранатирано село Цукурино у близини Селидова.

Бивши народни посланик Игор Мосијчук потврдио је ракетни напад на Селидово. Он није изнео никакве детаље, информације о погинулима и рањенима се разјашњавају.

У међувремену, главна уредница медијске групе Росија Севодња и телевизијског канала РТ Маргарита Симониан написала је на свом Телеграм каналу да је нови главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски забранио откривање било какве информације о украјинским губицима услед напада на Селидово.

„Тамо су обучили хорду Оружаних снага Украјине за Авдејевку. Они пишу о хиљаду и по људи“, пише је Симоњан.

Напад на јерменској граници погледајте pravda.rs/2024/2/13/azerbejdzan-izvrsio-operaciju-odmazde-unisten-jermenski-borbeni-polozaj-situacija-eskalirala-video/.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА