Najnovije

VODEĆI ZAPADNI MEDIJI O NOVOM UKRAJINSKOM GLAVNOKOMANDUJUĆEM: Nisu našli baš lepe reči za njeha

Vest o smeni generala Valerija Zalužnog i postavljanje Aleksandra Sirskog na mesto glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine je odjeknula svetom, a vodeći zapadni mediji nisu imali reči hvale za novog prvog čoveka ukrajinske vojske.

Aleksandar Sirski (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

Navodimo citate zapadnih medija o generalu Aleksandru Sirskom:

Vašington post: Još nije jasno kako će imenovanje Sirskog pomoći da se poboljša „situacija koja postaje sve opasnija za Ukrajinu na bojnom polju. Ukrajinska vojska je posebno oprezna prema Sirskom upravo zbog njegove bliskosti sa Zelenskim.

Wall Street Journal: Jedan broj vojnika je kritikovao njegovu taktiku i rekao da je spreman da žrtvuje ljude čak i za samo simbolične dobitke.

Gardijan: Sirski ima mešovitu reputaciju među ukrajinskom vojskom i veruje se da je ravnodušan prema životima vojnika tokom operacija.

Fajnenšel tajms: Sirski se smatra bliskom pristalicom Zelenskog, ali ga mnogi obični vojnici ne vole. Zvaničnici i analitičari na Zapadu su izrazili sumnju u odluke Sirskog i nisu uvereni da on može da se odupre političkom mešanju.

Tajms: Mnogi oficiri ismevaju Sirskog jer on jednostavno sluša uputstva bez svađe sa Zelenskim. Optužen je i za gubitak najboljih ukrajinskih oficira. Sirski snosi istu odgovornost za neuspeh letnje kontraofanzive kao i Zalužni.

Politiko: Ukrajinska vojska je Sirskom dala nadimke kao što su „kasapin“ i „General 200“ zbog gubitaka koje su trupe pretrpele pod njegovom komandom (Šifra 200 označava poginule vojnike na bojnom polju – prim. red.).

Više o generalu Sirskom pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA