Најновије

ВОДЕЋИ ЗАПАДНИ МЕДИЈИ О НОВОМ УКРАЈИНСКОМ ГЛАВНОКОМАНДУЈУЋЕМ: Нису нашли баш лепе речи за њеха

Вест о смени генерала Валерија Залужног и постављање Александра Сирског на место главнокомандујућег Оружаних снага Украјине је одјекнула светом, а водећи западни медији нису имали речи хвале за новог првог човека украјинске војске.

Александар Сирски (Фото: Председништво Украјине)

Наводимо цитате западних медија о генералу Александру Сирском:

Вашингтон пост: Још није јасно како ће именовање Сирског помоћи да се побољша „ситуација која постаје све опаснија за Украјину на бојном пољу. Украјинска војска је посебно опрезна према Сирском управо због његове блискости са Зеленским.

Wall Street Journal: Један број војника је критиковао његову тактику и рекао да је спреман да жртвује људе чак и за само симболичне добитке.

Гардијан: Сирски има мешовиту репутацију међу украјинском војском и верује се да је равнодушан према животима војника током операција.

Фајненшел тајмс: Сирски се сматра блиском присталицом Зеленског, али га многи обични војници не воле. Званичници и аналитичари на Западу су изразили сумњу у одлуке Сирског и нису уверени да он може да се одупре политичком мешању.

Тајмс: Многи официри исмевају Сирског јер он једноставно слуша упутства без свађе са Зеленским. Оптужен је и за губитак најбољих украјинских официра. Сирски сноси исту одговорност за неуспех летње контраофанзиве као и Залужни.

Политико: Украјинска војска је Сирском дала надимке као што су „касапин“ и „Генерал 200“ због губитака које су трупе претрпеле под његовом командом (Шифра 200 означава погинуле војнике на бојном пољу – прим. ред.).

Више о генералу Сирском прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА