Najnovije

NOVA REZOLUCIJA BOŠNJAKA O SREBRENICI: Put u destabilizaciju BiH

Ako je jedina politika bošnjačkog naroda da pravi spinove oko Srebrenice i na osnovu targetiranja Srba dalje usložnjava odnose, to će sigurno loše uticati na budućnost BiH, rekao je predsednik Narodne skupštine RS.

Foto: flickr

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je da pokušaj Bošnjaka da u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija "proguraju" novu rezoluciju o Srebrenici može samo da doprinese destabilizaciji Bosne i Hercegovine.

On je naveo da od toga ni Bošnjaci neće imati nikakve koristi, dodavši da se oni vraćaju "starim metodama i spinovima, koristeći to kao žeton u budućoj satanizaciji Srba".

"Oni vide da ističe vreme toj politici koju su sprovodili poslednje tri ili četiri godine, a da nisu postigli ozbiljne efekte protiv Srpske", rekao je Stevandić, istakavši da je raspoloženje naroda u Srpskoj takvo da bi, ukoliko bude još pritisaka, došlo do disolucije BiH.

Istakao je da će ako je jedina politika bošnjačkog naroda da pravi, kako je istakao, spinove oko Srebrenice i na osnovu targetiranja Srba dalje usložnjava odnose, to sigurno loše uticati na budućnost BiH.

"Mišljenje o tome u Srpskoj i u velikom delu sveta gde Srpska dopire se sigurno neće promeniti. Kao što znate, veta na tu, kao i na druge teme, kao što je pokušaj da se od Srba napravi genocidni narod, već postoje", rekao je Stevandić.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA