Najnovije

DODIK: Početak pregovora BiH sa EU bez datuma ne znači puno

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je naglasio da je otvaranje pregovora rezultat ogromnog i presudnog doprinosa Srpske u tom procesu.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozdravio je danas izjavu predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da su svi izgledi da će BiH biti odobren početak pregovora sa EU, ali je poručio da bez datuma, to ne znači puno.

"Treba reći da je otvaranje pregovora rezultat ogromnog i presudnog doprinosa Republike Srpske u tom procesu", naveo je Dodik i istakao da je evropski put važan jer predstavlja ispunjenje velikog nacionalnog cilja – život Srba u ekonomskom i političkom prostoru bez granica.

"Želim posebno da zahvalim partnerima iz Mađarske, Srbije, Slovačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije, kao sagovornicima koji u potpunosti razumeju činjenicu da je BiH 'mala EU'. Da može funkcionisati i da ide napred samo kada nijedan interes nije isključen, nego uključen u jednačinu. Tada imamo pozitivan rezultat", poručio je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Ukazao je da svako uplitanje stranaca u domaće tokove nije sabiranje, kako kaže, naših različitosti u pozitivne procese, nego jednačina koja nas gura od zajedničkog cilja, a to je članstvo u EU.

Predsednica EK Ursula fon der Lajen preporučila je danas da BiH otvori pregovore za članstvo u EU.

STROGO POVERLJIVO IZ PARIZA: Tri tajna izveštaja francuske vojske o ukrajinskom frontu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA