Najnovije

ZVEZDA I DIREKTAN PLASMAN U LIGU ŠAMPIONA Evo šta treba da se desi… Za sada, samo jedan klub kvari planove

Crvena zvezda je ove sezone bila učesnik najprestižnijeg klupskog fudbalskog takmičenja na svetu, a uz to je plasman obezbedila samim osvajanjem šampionske titule u Srbiji. To bi mogao da bude slučaj i iduće sezone, ali mnogo stvari treba da se poklopi…

Pre nekoliko dana crveno-beli su preoteli lidersku poziciju Superlige od Partizana, budući da su pobedili u Nišu (2:0), a da su crno-beli pretrpeli poraz od Kragujevčana (0:1). Ta situacija je i te kako obradovala pristalice aktuelnog prvaka, koje se nadaju učešću u Ligi šampiona i naredne sezone.

Tako nešto je moguće ukoliko se ispune sledeći uslovi. Prvo, a i jedino što Zvezda mora da uradi jeste da odbrani titulu u domaćem prvenstvu. Ostalo već nije u njenim rukama…

NE ZAVISI SAMO OD ZVEZDE

Potrebno je da Ligu šampiona osvoji tim koji će i kroz prvenstvo u kom se takmiči da zasluži mesto u grupnoj fazi. U opticaju su Atletiko Madrid, Dortmund, PSŽ, Barselona, Arsenal, Bajern, Real Madrid i Mančester siti. Sva je prilika da će taj uslov skoro izvesno da bude ispunjen.

UEFA koeficijenti su ogledalo učinjenog u prethodnom periodu. Kao rezultat toga, Zvezda je ove sezone došla do direktnog plasmana u Ligu šampiona. Era konstantnog rasta Srbije na toj listi je prošla, pa samim tim srpski predstavnici zavise od ostalih liga.

Zvezda sada priželjkuje da titulu u Hrvatskoj osvoji bilo ko drugi osim Dinama (trenutno 3.), u Češkoj bilo ko osim Slavije (trenutno 2.), u Danskoj bilo osim Kopenhagena (trenutno 3.), u Grčkoj bilo ko osim PAOK-a i Olimpijakosa (trenutno 2. i 4.) i u Ukrajini bilo ko osim Šahtjora (trenutno 1.).

JEDAN KLUB POSEBNO KOMPLIKUJE SITUACIJU

Već godina najbolji ukrajinski klub ima tri boda viška (uz meč manje) u odnosu na drugoplasirani Krivbas. Dnjipro-1 ima četiri boda zaostatka i čak dve utakmice više, dok bi pitanje prvaka moglo da bude rešeno u duelu najvećih rivala. Dinamo iz Kijeva ima pet bodova manjka i meč manje od lidera.

Ukoliko se sve to ne poklopi, crveno-beli do Lige šampiona mogu kroz plej-of, dok im je mesto u Ligi Evrope zagarantovano.

PVO RUSIJE USPEŠNO ODBIJA NAPADE: Oboreno 108 bespilotnih i 17 raketnih projektila

Izvor: Maxbetsport.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA