Najnovije

DODIK O ŠMITU: Na Zapadu niko neće pitati gde mu je imenovanje UN, a ovde se bavi evropskim putem

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je istakao da Šmit pokušava svim naporima da dođe na sednicu Saveta bezbednosti UN kada se bude razgovaralo o BiH, navodeći da očekuje da će mu Amerikanci i drugi to i upriličiti, ali da to ne znači da je on legalan.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da Kristijan Šmit, koji se, kako navodi, "lažno predstavlja kao visoki predstavnik", nema ništa sa evropskim putem BiH.

"On je, pre svega, lažan i koliko puta moramo to da kažemo. Svi lopovi beže od svog lopovluka, pa i on", rekao je Dodik novinarima u Trebinju, komentarišući Šmitovu izjavu da on čuva Dejtonski sporazum.

Dodik je istakao da Šmit pokušava svim naporima da dođe na sednicu Saveta bezbednosti UN kada se bude razgovaralo o BiH, navodeći da očekuje da će mu Amerikanci i drugi to i upriličiti, ali da to ne znači da je on legalan, prenela je Srna.

"Sve što on iznese na javnoj sceni, a obilazi Evropu, stalno petlja i prebacuje krivicu na Republiku Srpsku i sve prikazuje kao da je to neki hir i pokušava sebi da obezbedi neku bitnost" rekao je Dodik.

On je dodao da ga, "na Zapadu niko neće pitati gde mu je imenovanje UN", a kako navodi Dodik, "ovde dođe i bavi se evropskim putem".

"Evropljani moraju da znaju, šta god uradili narednih nekoliko dana, da ako on bude nametnuo bilo kakvo rešenje, da će Republika Srpska reagovati na način kako to govori svih prethodnih meseci", poručio je Dodik.

On je precizirao da, ako slučajno dođe do intervencije u izborni zakon, Republika Srpska će doneti svoj izborni zakon i sprovesti svoje izbore.

"A to što oni neće priznati kao što ne priznaju Putina, to nije važno, jer će to priznati naš narod i naši prijatelji", rekao je Dodik.

On je istakao da je Šmit "jedan smutljivac koji uporno pokušava da očuva svoju platu od 24.000 evra", i dodao da Šmit ne bi ni bio tu da, kako ističe, "postoji P od prava koje zagovara EU".

"To je prevara, a ne pravo i dosadilo mi je više da objašnjavam jednog takvog tipa", rekao je Dodik i dodao da Šmit u RS može biti samo krišom.

"Ništa ne pretim, ali on nema imenovanje Saveta bezbednosti UN, a to što njega podržavaju Amerika i Britanija, ne znači da je visoki predstavnik i da može da nameće zakone", ističe Dodik.

On je dodao da i to što on ima Bošnjake muslimane koji prihvataju da rade po njegovim odlukama, to predstavlja tragediju BiH, što će se i pokazati da je tako.

"Da li neko misli da ćemo mi pristati na to da ništa ne preduzimamo, a da nam on na neustavan, nezakonit i nepravan način proganja naše ljude? Naravno da nećemo. Dosta ste nas proganjali", istakao je Dodik.

Ima neka tajna veza: Tzv. Kosovo šalje vojnu pomoć Ukrajini

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA