Najnovije

JEZIVE INFORMACIJE UKRAJINSKOG VOJNIKA SA PRVE LINIJE FRONTA: Toliko ginemo da ne možemo da vratimo sva tela

Vojnik nazvan Lemur se bori kod Kupjanska u Harkovskoj oblasti, gde po rečima američkog Instituta za proučavanje rata Rusija beleži marginalne uspehe, dok on tvrdi da Ukrajinci jedva drže liniju.

Posledice ruskog bombardovanja "jedrećim bombama" su katastrofalne, vojska gubi toliko ljudi da ne može da vrati sva tela stradalih saboraca s linije fronta, izjavio je ukrajinski vojnik koji se bori u blizini severne linije fronta za londonski "Tajms".

Opisujući borbu kao užasnu, dodao je da ukrajinske snage u toj oblasti ne mogu da krenu napred, odnosno da jedva drže liniju.

Prema pisanju lista, vojnik nazvan Lemur se bori kod Kupjanska u Harkovskoj oblasti, gde po rečima američkog Instituta za proučavanje rata Rusija beleži marginalne uspehe.

Ključni faktor u ruskoj ofanzivi su tzv. jedreće bombe koje RF intenzivno koristi poslednja tri meseca. Reč je o modifikovanim bombama iz sovjetskog doba – opremljene su "krilima" koja im pojačavaju domet, a lete nisko izbegavajući neke radare i sisteme protivvazdušne odbrane. Ispuštaju se iz aviona s distance a potom navode do cilja.

Ruske snage ih u poslednjih mesec dana često koriste oko Kupjanska, Avdejevke i Robotina, izvestio je "Kijev post".

"Jedreće bombe" bile su ključne u ruskom osvajanju Avdejevke sredinom februara.

Vojnik 3. ukrajinske odvojene jurišne brigade Maksim Žorin napisao je na Telegramu tokom te bitke da ove bombe potpuno uništavaju svaku poziciju – od sve infrastrukture ostaje rupa nakon dejstva samo jedne bombe, preneo je "Vašington post".

Upravo je dejstvo "jedrećih bombi" pokrenulo temu hitnog dostavljanja aviona F-16 u Ukrajinu.

Vojni analitičar kijevskog Nacionalnog instituta za strateške studije Mikola Beleskov rekao je za "Post" da bi modifikovane rakete vazduh-vazduh F-16 mogle pomoći Ukrajini da se suprotstavi pretnji.

Međutim, procenjuje se da će borbeni avioni stići u Ukrajinu najranije na leto.

TAKO SE TO ZAVRŠAVA - IZDALI RUSKU FEDERACIJU: Sad im Zapad rešava problem, naravno na njihovu štetu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA