Najnovije

PRIPREMAJU NAROD U EU NA RAT! Sve postaje jasnije i opasnije

Sjaj evropskog socijalizma postojao je na račun drugih, uključujući jeftine ruske energente. I, upravo sada taj sistem prestaje da postoji: industrija umire, ekonomija propada, države troše svoje rezerve, a stanovništvo svoj sigurnosni jastuk štednje. Oba procesa se razvijaju brzo i, po svemu sudeći, trajaće tek nekoliko godina

Prebacivanje „mašine za mlevenje mesa“ u zapadnu Evroaziju - sa ukrajinskog na panevropski plan, kako bi se Rusiji, ako se već ne može pobediti, bar delimično vezale ruke... izgleda kao prilično obećavajuća strategija.

Što se tiče nade da razmaženi Evropljani neće izvršiti ovakvo kolektivno samoubistvo, glad, hladnoća i uništena ekonomija veoma brzo menjaju ljude. A događaji poslednjih godina, uključujući i odbijanje ruskog gasa, pokazali su da je tamo sve problematično sa osećajem samoodržanja.

Autor: Irina ALKSNIS

Stanovništvo Evropske unije čini oko 450 miliona ljudi. A Evropa je najprosperitetniji, stabilniji, najrazvijeniji i najnahranjeniji region planete, barem je tako bio donedavno.

Čak se ni Sjedinjene Države nikada nisu mogle pohvaliti takvim nivoom socijalne sigurnosti i blagostanja koji obuhvata celokupno stanovništvo jer Amerika tradicionalno ima mnogo rigidniji sistem socijalnog darvinizma.

Međutim, kao što je svima postalo očigledno, sjaj evropskog socijalizma postojao je na račun drugih, uključujući jeftine ruske energente. I, upravo sada taj sistem prestaje da postoji: industrija umire, ekonomija propada, države troše svoje rezerve, a stanovništvo svoj sigurnosni jastuk štednje.

Oba procesa se razvijaju brzo i, po svemu sudeći, trajaće tek nekoliko godina.

Socio-ekonomski, Evropa se vraća decenije unazad.

Najprosperitetnijih pola milijarde na planeti moraće brzo i radikalno da smanje nivo i kvalitet života. Zato će tamošnje vlasti imati sve više problema  da zadrže kontrolu nad situacijom i stanovništvom koje je, sudeći po sve većim protestima, već nezadovoljno promenama sa kojima se suočava. A stvari će nesumnjivo biti samo gore.

Evropa je već postala glavni poligon za agresivnu promociju najnaprednijih ideja, poput odustajanja od mesa u korist jedenja skakavaca i još koječega.

Međutim, stotine miliona ljudi koji nisu potrebni opadajućoj ekonomiji i nisu baš dobro uhranjeni - ne samo da su opasan teret za vlast, već i koristan resurs ako se pronađe kanal za njegovo korišćenje.

Upravo ovaj proces se trenutno može posmatrati u odnosu na stanovništvo Ukrajine. Evropljani praktično nemaju šanse da izbegnu istu sudbinu.

Geopolitički i ekonomski centar planete seli se u azijsko-pacifički region. Glavni zadatak Sjedinjenih Država ostaje konfrontacija sa Kinom.

Prebacivanje „mašine za mlevenje mesa“ u zapadnu Evroaziju - sa ukrajinskog na panevropski plan, kako bi se Rusiji, ako se već ne može pobediti, bar delimično vezale ruke... izgleda kao prilično obećavajuća strategija.

Što se tiče nade da razmaženi Evropljani neće izvršiti ovakvo kolektivno samoubistvo, glad, hladnoća i uništena ekonomija veoma brzo menjaju ljude. A događaji Evropa se, ne osvestivši se, dosledno i brzo kreće putem koji je vodi u rat sa Rusijom.

Naša zemlja treba da se priprema upravo za to.

JEZIVE INFORMACIJE UKRAJINSKOG VOJNIKA SA PRVE LINIJE FRONTA: Toliko...

Izvor: Fakti.org

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA