Najnovije

ZAHAROVA ODGOVORILA NA IZJAVU FRANCUSKOG MO O TRUPAMA U UKRAJINI: Da li su francuske vlasti ponovo napustile svoje građane?

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova se zapitala da li je to Pariz opet zaboravio na svoje državljane.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ironično je komentarisala odbijanje Francuske da otkrije informacije o prisustvu svojih vojnika u Ukrajini, zapitavši se da li je to Pariz ponovo napustio svoje građane.

Podsetimo, direktor ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je danas da Francuska već priprema kontingent trupa za slanje u Ukrajinu, koji će u početnoj fazi činiti oko 2.000 vojnika, da bi Ministarstvo odbrane Francuske na to odgovorilo tvrdnjom da su Nariškinove izjave "dezinformacija".

"Da li su francuske vlasti ponovo napustile svoje građane?", napisala je Zaharova na svom telegram kanalu.

Zvanični resori Francuske, posebno Ministarstvo spoljnih poslova, uprkos obilju dokaza o prisustvu francuskih plaćenika u redovima ukrajinskih oružanih snaga, već su pokušali da se odreknu svojih sunarodnika u ukrajinskim jedinicama, nazivajući informacije o uništavanju desetina francuskih plaćenika u Harkovu "grubom ruskom manipulacijom".

Francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu rekao je tom prilikom da Pariz ne može da zabrani Francuzima da se bore u Ukrajini, dodavši da "ti ljudi nemaju veze sa francuskim oružanim snagama" i "ne nose francuske uniforme", prenose RIA Novosti.

U poslednje vreme je sve više reči o mogućnosti slanju NATO trupa u Ukrajinu, nakon što je Emanuel Makron šokirao javnost (ali i deo svojih NATO saveznika koji su tu ideju odbacili, uključujući generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga) ponovljenim izjavama da se ta opcija ne sme odbaciti.

Bivši američki izaslanik u Alijansi Ivo Dadler je u autorskom članku za "Politiko" nedavno pisao da je Francuska predložila razmeštanje trupa NATO-a u Ukrajini i pre nego što je predsednik Emanuel Makron sa takvim komentarima izašao u javnost, ali da je predlog brzo odbio "svaki saveznik".

SPREMA SE HAOS: NATO trupe uveliko u Ukrajini

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA