Najnovije

DODIK: Sada je još jasnije da su ambasadori-komesari i Šmit suvišni i uvreda za naše narode

Pozdravljam odluku Evropskog saveta o početku pregovora BiH sa EU. Zahvaljujem vladama i parlamentima svih država članica. Ta odluka priznanje je svim građanima i političkim snagama koje se uporno zalažu za jačanje međusobnog poštovanja, dogovora i kompromisa između Srba, Bošnjaka i Hrvata, napisao je Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske na društvenoj mreži Iks.

- Ova odluka jača temelje koje je spremna da jača Republika Srpska - dejtonsku i na Ustavu građenu BiH, koja jednako pripada svima. Zato današnju odluku smatram velikim priznanjem i sebi i Republici Srpskoj za politiku koju je vodila - naveo je Dodik.

         - Stav Evropskog saveta da dejtonska BiH, sa dva ravnopravna entiteta i tri ravnopravna konstitutivna naroda, može da bude član EU pokazuje da unutrašnja struktura BiH nije smetnja. BiH je po mnogo čemu "mala EU", test njenog postojanja u prvoj polovini 21. veka. U srcu Evrope nalazi se država koja može opstati samo ako se gradi na način na koji su mir i ekonomski prosperitet posle rata projektom EU izgradile države članice - ističe predsednik Srpske.

- Taj put, kao i naš, nije uvek lak. Nije jednostavan i nije garantovano uspešan, ali je garantovano jedini put koji nas udaljava od tragičnih epizoda iz 20. veka. Republika Srpska je kroz izjave komesara za proširenje i izveštaje o napretku Evropske komisije svesna ključnog doprinosa koji je dala da se današnja odluka donese - uveren je Dodik.

Istakao je da Srpska neće likovati jer, kako navodi, postoje mnogi koji su današnjem danu pretpostavljali i priželjkivali njen nestanak.

- Naš put ima svoj nacionalni cilj - da u 21. veku Srbi ponovo bez granica žive i rade sa svojom braćom i kumovima. Pred svima nama u BiH je još mnogo posla. Danas se dokazalo, i neću odustati od toga, da su stranci, njihovi komesari ambasadori i lažni visoki predstavnici suvišni za naše odnose i uvreda za naše narode. Jer za ovih godinu dana uradili smo nikad više. I uradili bismo još više da kojekakvi smutljivci nisu videli lične interese u tome da nas koriste u geopolitičkim igrarijama - napisao je Dodik na Iksu.

PUCA AMERIČKA GRANICA: Opšti haos koji davno nije viđen (VIDEO)

Izvor: Fakti.org

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA