Najnovije

KAD SU "KOSOVO" PRIZNAVALI NIJE IM BILO VAŽNO: Izrael protiv plana evropskih zemalja o "nezavisnoj Palestini"

Izraelska vlada smatra da plan četiri evropske zemlje o priznavanju palestinske države predstavlja "nagradu za terorizam" koja će smanjiti šanse za rešenje sukoba pregovorima, poručio je danas izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac.

"Priznavanje palestinske države nakon masakra 7. oktobra šalje poruku Hamasu i drugim palestinskim terorističkim organizacijama da će ubilački teroristički napadi na Izraelce biti nagrađeni političkim ustupcima Palestincima", objavio je Kac na svom Iks nalogu, prenosi "Tajms of Izrael".

On je izrazio uverenje da je rešenje sukoba moguće samo u direktnim pregovorima između dve strane i upozorio da svaki angažman u pravcu priznavanja palestinske države odlaže postizanje rešenja i samo povećava regionalnu nestabilnost.

Premijer Španije Pedro Sančez izjavio je u petak, nakon sastanka Evropskog saveta u Briselu, da je Španija postigla saglasnost sa Irskom, Maltom i Slovenijom da preduzmu prve korake ka priznavanju palestinske državnosti, preneo je ranije Rojters.

Sančez je rekao da očekuje da palestinsku državu prizna aktuelni saziv španskog parlamenta koji je formiran prošle godine i ima četvorogodišnji mandat.

Pročitajte OVDE šta pukovnik FSB-a kaže o napadu u Moskvi

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA