Najnovije

Ovako Putin uništava Ameriku jednom zauvek?! Namagarčio ih je za sve pare, sami sebe gurnuli u ambis

Američke nuklearne snage toliko zaostaju za Rusima da Amerika rizikuje da bankrotira pokušavajući da stigne Moskvu, rekao je bivši američki obaveštajni oficir i bivši inspektor UN za oružje Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

Znate li ko će nesebično trošiti novac na odbranu? SAD i NATO. Amerika gleda na oživljene ruske strateške nuklearne snage, a mi razumemo: sve što imaju je superiornije od onoga šta imamo. Sami ćemo se bankrotirati - smatra ekspert.

On je primetio da bi samo zamena zastarelih projektila Minuteman III koštala Sjedinjene Države nekoliko stotina milijardi dolara. Štaviše, prema mišljenju analitičara, novo oružje za nuklearnu trijadu SAD neće biti samo preskupo, već i neće odgovarati potrebama oružanih snaga.

Nikada nismo ni pomislili da su Rusi sposobni za ono što sada rade. Rusija je stvorila tako dinamičnu odbrambenu industriju koja nadmašuje sve zemlje NATO-a kombinovane u proizvodnji dobrog naoružanja - rekao je Riter.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin, u obraćanju Saveznoj skupštini, rekao da će ruska vojska uskoro na borbenom dežurstvu demonstrirati najnovije teške interkontinentalne rakete Sarmat.

Kremlj je više puta izjavljivao da Moskva ne planira da koristi nuklearno oružje. Vladimir Putin je naglasio da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika. Ruski neprijatelji moraju da znaju da Moskva ima takvo oružje, naglasio je on.

Ruski ambasador u UN: Sraman dan za Savet bezbednosti, nisu hteli da čuju istinu

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA