Najnovije

OTKRIVENO: Ameri znali mnogo o napadu u Moskvi, ali ćutali...

Mutne radnje...

Obaveštajna služba SAD nije dala Rusiji sve informacije koje je imala u vezi sa terorističkim napadom u "Krokus sitiju" kod Moskve, bojeći se da bi na taj način razotkrila svoje "obaveštajne izvore i metode", piše "NJujork tajms".

"Dan pre nego što je američka ambasada u Moskvi objavila upozorenje za javnost o mogućem napadu ekstremista na rusku koncertnu dvoranu, lokalna CIA stanica je ruskim zvaničnicima dostavila privatno upozorenje, koje je uključivalo najmanje još jedan dodatni detalj – da je u zaveri umešan ogranak Islamske države poznat kao ISIS-K", navodi list.

U tekstu se dalje navodi i da je "neprijateljski odnos Vašingtona i Moskve sprečio američke zvaničnike da podele bilo kakve informacije o zaveri osim onih koje su bile neophodne". 

"Sjedinjene Države poslednjih meseci pomno prate aktivnosti ISIS-K. Tokom monitoringa, koji je uključivao elektronsko presretanje, doušnike i druga sredstva, američki operativci su prikupili poprilično konkretne informacije o zaverama u Moskvi", objasnili su neimenovani zvaničnici za list.

Podsetimo, ubrzo nakon napada, i ne dočekavši rezultate istrage, Amerikanci su saopštili da su napad izveli pripadnici Islamske države. Poslednjih dana, direktor FSB-a je rekao da je informacija koju je Moskva dobila od Vašingtona o terorističkom napadu bila opšteg karaktera, odnosno, da nije bilo preciznijih podataka.

Ruska strana je potom saopštila da iza napada, koji su sproveli radikalni islamisti, stoje Kijev, Vašington i London.

Javnost je upozorena da i dalje postoji pretnja od novih terorističkih napada.

Pročitajte OVDE šta je Dačić rekao o sednici SB UN 

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA