Najnovije

OTKRIVENA TAJNA ZGRADE GENERALŠTABA: Ispod zgrade je mreža tunela koji vode... (VIDEO)

Tajming poklanjanja Generalštaba Amerikancima je jako loš, to se dešava oko 25 godišnjice bombardovanja Srbije, a prethodno smo imali skoro deceniju davljenja sankcijama. Drugi problem je što je to javna imovina i ne znam kako može da se pokloni bilo kome, izjavio je arhitekta, profesor doktor Duško Kuzović iz udruženja Moba, gostujući na Jutjub kanalu Pravi odgovor.

Kako je rekao, treće je stvar etičkog normativa. 

- Nemoguće je tamo graditi išta drugo do objekat koji je u vlasništvu građana Srbije. Nepristojno je graditi bilo šta što vređa osećanja ljudi – primetio je Kuzović. 

On je rekao da ta dva simetrična objekta koje planira DŽared Kušner, zet Donalda Trampa, na mestu srušenog Generalštaba, predstavljaju provizornu skicu, „kako mali Perica zamišlja da to treba da izgleda“. 

- Ta forma je prilično ohola. Jer te kule prilično štrče kao da je neko rekao; „Evo ostavljam vam ovo, uzimam pare i ja odlazim“. Sad sam prošao ulicom Kneza Miloša, ona je svaki dan stalno zakrčena, osim noću između dva i četiri. Šta će se desiti kada u taj prostor ubacite još dva solitera sa 40-50 spratova, pa koliko je to korisnika, koliko je to automobila – upitao je Kuzović.

On je upozorio i da te dve kule „menjaju mikoklimat“, te daju „drugačiji nivo osvetljenosti, osunčanosti, pogled i sve ostalo“.

- To će smanjiti vrednost imovine građana koji žive u tom delu grada – upozorio je. 

Takođe, podsetio je da se ispod Generalštaba nalazi sistem laguma i podzemnih hodnika, što takođe predajemo u ruke Amerikancima. 

- Ispod tih objekata imate nekoliko etaža bezbednosnih skloništa, povezanih sa sistemom laguma i podzemnih hodnika. Inače, ovo se dešava svega dva meseca nakon otkrivanja onih podzemnih hodnika ispod sinagoge u NJujorku – naveo je on. 

Kuzović je izneo koje sve institucije i objekte povezuju podzemni tuneli koji prolaze ispred zgrade Generalštaba, a o tome detaljnije pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

Pogledajte:

Pročitajte OVDE o borbama kod Pervomajska i brutalnom ruskom dronovanju ukrajinske pešadije

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA