Najnovije

OVO ĆE MNOGE DA IZNENADI! Čović: Odajem priznanje Partizanu, svaka čast!

Bilo je zanimljivo na Kopaoniku. Pričao je na “Kopaonik biznis forumu” prvi čovek Partizan Ostoja Mijailović, a prisutnima se kasnije obratio i Zoran Laković.

Na Kopaoniku se pojavio i predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović. Prvi čovek crveno-belih pričao je o pomoći države košarkaškim klubovima.

– Od države možete da dobijete preko ministarstva ili državnih predužeća. Sada smo ušli u fazu zbog nekih izajava da nas država kontroliše i treba da nas kontroliše. Došla je budžetska i poreska inspekcija. Ove godine imaćemo namirenje 6.000.000 od karata. Vratili smo se u Arenu, u malu još nismo. Bilo je jako teško, odajem priznanje Patizanu što je u vreme korone odlučio da pređe u Arenu. Svaka čast. Zvezda i Partizan su potcenjeni sa TV pravima. I to je problem Evrolige – rekao je Čović.

Zatim se Nebojša Čović osvrnuo i na saradnju njegovog kluba sa FMP-om.

– Drago mi je da je ovoliko interesovanje. Da krenem od toga kako smo napravili FMP, on nije privatni klub, već udruženje građana u kojem su firme bili glavni nosioci finansiranje kluba. To je američki model, u kom dete dođe, ima školu, stan i treninge na jednom mestu. Nismo bili opterećeni rezultatom. Imali smo dobar broj trofeja osvojen sa tom decom. KK Crvena zvezuda nije imao privilegiju da ne bude blokiran, već je ušao u blokadu i doveden u stečajno stanje. To je zakonski urađeno, Ekonomski fakultet je podelio dugovanje Zvezde po klasama. Izmireno je 11 miliona evra, sve je plaćeno. Bilo je založen i grb Zvezde, celog sportskog društva. Plan je trajao tri godine. Paralelno sa tim FMP je preneo prava na Zvezdu, sve po zakonu. Ovo je naša 13. sezona, mi smo svake godine posle Kupa iznosili prihode i troškove – izjavio je Nebojša Čović na Kopaoniku.

Zapad progovara kroz Kurtija: Pretnja izolacijom Srbije dok se ne odrekne Kosova i Rusije

Izvor: Maxbetsport.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA