Najnovije

ŠTETOČINA BAHAR I ZVEZDINE MUKE PRED DERBI Milojević mora da ostavi ovo rešenje, jer nema drugo… Za ostalo se ne pita samo on

Ostalo je, hajde da tako računamo, još oko 60 i kusur sati do 172. večitog derbija. Prema stanju na tabeli, realnom odnosu snaga dva tima, ali i prema interesovanju obe navijačke strane, jednog od interesantnijih makar u poslednjoj deceniji.

Celu ovu nedelju, treneri Vladan Milojevević i Igor Duljaj troše za taktičke varijante. Da se razumemo, one su ograničene realnim fudbalskim znanjem izabranika dvojice trenera, a isto tako i zdravstvenom situacijom.

REBUSI KOJE MORA DA REŠI MILOJEVIĆ

Duljaj je u tome u nešto boljem položaju u odnosu na kolegu s druge strane Topčiderskog brda. S čime se bori Milojević?
Najpre, sa nasleđem koje su mu ostavili sportski sektor i njegov prethodnik Bahar koji su, u sadejstvu, naneli nemerljivu štetu Crvenoj zvezdi. Jer, vladajući šampion uoči meča sezone nema nijednog “krštenog” beka, osim već silno potrošenog Milana Rodića uz levu aut liniju.

Posle turbulentnog meča u Bačkoj Topoli, Milojević je ostao i bez štopera. Ni pola sata fudbala nije prošlo kada se Aleksandar Dragović, jedini čovek koji je lider sadašnjeg tima požalio na povredu. Pokušao je da nastavi, ali je posle nekoliko sekundi pokazao da ne može.
Nije to bilo sve od nevolje. Igrana je nadoknada kada se na povredu požalio i Uroš Spajić, kapitenov partner u centru odbrane.

Minulih dana, iz LJutice Bogdana su, sasvim očekivano ako se uzme u obzir trenutak, stizale tek na kašičicu informacije o zdravstvenom stanju dvojice ključnih igrača odbrane. Čas, biće dobro obojica, a drugog časa biće dobro jedan od njih.

KO ĆE DA BUDE PAR U ODBRANI?

Minulih sezona, Draović je postao smirujući faktor za crveno-beli deo tribina. Iako je bio “babaroga” za veći deo superligaških timova, Rikardo Gomeš se pod njegovom stražom pretvarao u jagnje. S druge strane, Uroš Spajić, iako Zvezdino dete i sa 31 godinom na leđima, odigrao je tek tri večita derbija.

Rekosmo, Bahar je poput onih biljnih štetočina, doneo ogroman problem Zvezdi, pre svega zbog nonšalantnog prilaza defanzivnim zadacima. I još mnogo čime drugim.

I, šta će sada Milojević pred derbi? Moraće da na desnom boku primeni sulud Baharov izum , a to je Srđan Mijailović.

A, sredina odbrane? Moraće tu da sačeka doktore. Jer, kao i sa Mijailovićem, nema kud.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA